Dečji bazen u Užicu kompletno se rekonstruiše, sredstva od 20 miliona dinara obezbeđena su iz gradskog budžeta, a po obećanju nadležnih na otvaranju radova iz 2021. godine, najmlađi su već trebali da imaju gde da se kupaju.

I pored obećanja da će rekonstrukcija dečjeg bazena u Užicu biti gotova u kratkom roku, to se nije dogodilo. Leto samo što nije stiglo, a sa naših fotografija se vidi dokle su radovi odmakli, a moramo priznati da se užurbano radi ovih dana. Treba i podsetiti da se godinama u dečjem bazenu na užičkoj gradskoj plaži deca ne kupaju zbog hladne i prljave vode, pošto su se iz reke u bazen ulivale fekalne i druge otpadne vode iz Turice. Uostalom, to je i razlog što na reci, koja protiče kroz grad, godinama unazad mali broj kupača.

Predviđeno je da se bazen za decu kompletno rekonsturiše, a prilikom početka radova direktor Javnog preduzeća „Užice razvoj“ Nikola Maksimović je izjavio da je planirano „da se uradi nova betonska školjka, nova armatura, nove tribine na tri nivoa, prepumpna stanica, odnosno objekat koji će vršiti hlorisanje samog bazena. Izvršeno je kompletno priključenje na kanalizacionu i vodovodnu mrežu.“

Inače, Ugovor o rekonstrukciji dečjeg bazena pored reke Đetinje potipsan u julu protekle godine, ali je početak radova bio odgođen do kraja avgusta, i kraja kupališne sezone, na zahtev građana.

Dečji bazen – za rekonstrukiciju iz budžeta 20 miliona

Za rekonstrukciju dečjeg bazena obezbeđeno je 20 miliona dinara, radove izvodi preduzeće „Mat invest“, projekat je uradila firma „Omega projekt“, a nadzor radi Javno preduzeće „Užice razvoj“.

Planom je predviđeno da se na novom dečjem bazenu ne korisiti voda iz Đetinje, koju zagađuju fekalne i druge otpadne vode, već voda iz gradskog vodovoda.

Planirano je niz sadržaja za decu poput vodogana, pečurke, a nadležni smatraja da će na ovaj način vratiti najmlađe na gradsku plažu i bazen.

Bazenom će gazdovati Javno preduzeće „Veliki park“.

Rekonstrukcija dečjeg bazena još traje (Foto: N.Tošić UžiceMedia)

Hroniku kovid – 19 tokom maja možete pogledati na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

Najvažnije servisne informacije tokom maja možete pogledati OVDE.

- Advertisement -