Krivična prijava podneta protiv jednog Užičanina pod sumnjom da je izvršio krivično delo neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu podneće krivičnu prijavu protiv muškarca iz Užica (56), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću.

On je zatečen da u poslovnom prostoru u Užicu na kom je bio istaknut natpis „Menjačnica“ vrši kupovinu i prodaju efektivnog stranog novca, bez dozvole i odobrenja Narodne banke Srbije.

Policija je od osumnjičenog oduzela 487.740 dinara, 3.120 evra, 950 švajcarskih franaka, 1.160 konvertibilnih maraka i 110 hrvatskih kuna, protiv osumnjičenog podneta krivična prijava, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije (MUP).

O događaju je obavešten tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Užicu.

Biciklista isključen iz saobraćaja zbog 4,08 promila alkohola

Naredna vest je za rubriku verovali ili ne: Naime, pripadnici subotičke policije isključili su iz saobraćaja biciklistu (58) zbog nasilničke vožnje.

Patrola saobraćajne policije, prilikom kontrole na periferiji grada, utvrdila je da on upravlja sa 4,08 promila alkohola u organizmu.

Biciklisti je određeno zadržavanje do 12 sati i protiv njega će biti podneta prekršajna prijava, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Martovaska akcija kontrole saobraćaja

Ovom prilikom podsećano, i na nedavnu akciju pojačane kontrole saobraćaja, koja je sprovedena početkom ovog meseca na teritoriji Republike Srbije, a kako je MUP saopštio, otkriveno je preko 11 hiljada prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa. Tokom trajanja akcije kontrolisano je preko 70.000 vozila i otkriveno preko 30.000 različitih prekršaja.

Policija Užice (Foto: Arhiva UiceMedia)


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Uprave saobraćajne policije, tokom akcije pojačane kontrole saobraćaja koja je od 6. do 12. marta ove godine, sprovedena i u drugih 30 evropskih zemalja članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), otkrili su u Srbiji 11.562 prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa i čak 383 prekršaja nepropisnog prevoženja dece u vozilima, posebno alarmantno, vožnja dece na prednjim sedištima automobila.

- Advertisement -