MUP Srbije saopštio da je tokom akcije pojačane kontrole saobraćaja, koja je trajala šest dana početkom marta, otkriveno preko 11 hiljada prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa. Tokom trajanja akcije kontrolisano je preko 70.000 vozila i otkriveno preko 30.000 različitih prekršaja.


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Uprave saobraćajne policije, tokom akcije pojačane kontrole saobraćaja koja je od 6. do 12. marta ove godine, sprovedena u 30 evropskih zemalja članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), otkrili su 11.562 prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa i 383 prekršaja nepropisnog prevoženja dece u vozilima.

MUP Sankcionisano preko devet hiljada vozača


U akciji koja je bila usmerena na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prevoženja dece u vozilima, sankcionisano je 9.216 vozača i 2.346 putnika u vozilima koji nisu bili vezani sigurnosnim pojasevima.


Takođe, sankcionisano je čak 137 osoba zbog nepropisnog prevoženja dece na prednjim sedištima.


Tokom trajanja ove akcije pripadnici Uprave saobraćajne policije kontrolisali su 70.497 vozila i otkrili ukupno 30.082 različita prekršaja.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da poštuju sve saobraćajne propise kako bi sačuvali svoje i tuđe živote.

Nasilnička vožnja, a nema položen vozački ispit

Uz informacije o prekršajima tokom akcije MUP i jedna koja se odnosi na isključenje iz saobraćaja zbog nasilničke vožnje. Naime, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, presretačem su zaustavili i isključili iz saobraćaja dvojicu vozača zbog nasilničke vožnje.


Policija je juče u mestu Davidovac, na državnom putu Paraćin-Zaječar, zaustavila dvadesetšestogodišnjeg vozača automobila marke „pežo“ koji je upravljao brzinom od 190,9 kilometara na čas, na delu puta van naselja gde je ograničnje brzine 80 kilometara na čas. Daljom kontrolom utvrđeno je da vozač nema položen vozački ispit, kao i da je neovlašćeno upravljao vozilom registrovanim u inostranstvu.

Policija Užice (Foto: N.T./UžiceMedia)


Policija je noćas, u Zemunu, na auto-putu Beograd – Novi Sad, zaustavila dvadesetdvogodišnjeg vozača automobila „škoda“ koji je upravljao brzinom od 221,7 kilometara na čas, na delu puta gde je brzina kretanja ograničena na 100 kilometara na čas.
Protiv vozača su podnete prekršajne prijave, saopštio je MUP.

- Advertisement -