Nevreme tokom popodneva u Užicu i okolini pričinilo veliku štetu. Na Aleksića mostu je posebno teško jer se izlio Koštički potok, pošto je na više mesta bilo problema sa oticanjem pridošle vode. Poplavljen je prostor oko zgrada, a voda je u ušla u više ulaza.

Jaka kiša i nevreme koje je tokom popodneva zahvatilo užički kraj nanelo je velike probleme. Na društvenim mrežama su objavljeni brojni snimci i fotografije na kojima se vidi da je bujica nosila sve pred sobom.


Na Aleksića mostu je posebno teško jer se izlio Koštički potok, pošto je na više mesta bilo problema sa oticanjem pridošle vode. Poplavljen je prostor oko zgrada, a voda je u ušla u više ulaza.

Jedan od komentara oko izlivanja vode na Aleksića mostu glasi: „Mora to tako jer su stručnjaci postavili rešetke na obe strane „mosta“ da se ne bi videlo odakle se uliva kanalizacija u potok…“

Građani očekuju da nadležni preduzmu mere na otčepljavanju potoka, a potom i da se posledice poplave saniraju. Upravo su (posle 18:00 časova) vatrogasci stigli na Alekskića most i nastoje rešiti probleme stanovnika ovod dela grada.

Izlio se Volujački potok


Kako javljaju dopisnici iz Užica nevreme je zahvatilo i sela u okolini. Po pisanju Blica poplavljeno je naselje ispod Kadinjače, gde se običan potok pretvorio u reku, bujica je paralisala imanja i puteve.


“Usled obilnih padavina iz korita izlio se Volujački potok, pritoka Đetinje, koji je za kratko vreme postao prava neobuzdana reka. Voda se razlila po imanjima, putevima, a po svedočenjima nekih meštana ušla je i u njihova dvorišta i objekte.


Poplavljeno je i veliko poobalje u blizini kog se gradi kamp za radnike iz Kine koji će biti angažovani na izgradnji obilaznice oko Užica i tunela ispod Kadinjače,” piše Vladimir Lojanica.

Stranka slobode i pravde Užice:

Izvršiti dezinfekciju i pranje svih gradskih ulica

„Zbog izlivanja kanalizacije posle nepogode zahtevamo da nadlezne sluzbe Grada Uzica pod hitno izvedu kompletnu mehanizaciju i u toku veceri i noci izvrse dezinfekciju i pranje svih gradskih ulica, ne samo ulica pored keja i da pokazu odgovornost prema gradjanima i javnom zdravlju!!!

Stanje pritoka i potoka koje prolaze kroz grad je u katastrofalnom stanju, zatrpani su smecem i o tome smo pisali vise puta i apelovali na nadlezne sluzbe da pojacaju kontrolu, kazne odgovorne i upute sluzbe da ih ociste, kao i da sprovedu kampanju prikljucivanja domacinstava na kanalizacioni sistem i zabrane koriscenja septickih jama u gradskim naseljima.

Napominjemo da grad jos uvek nema kompletno urađen sistem kisne kanalizacije, sto je samo jos jedan dokaz nesposobnosti vlasti“, navodi u saopštenju SSP.

Nedavno je, krajem maja, slično nevreme zahvatilo sela užičkog kraja.

- Advertisement -