Gradsko veće Užice na 80. sednici utvrdilo predlog odluke kojom se osniva javno komunalno preduzeće Regionalni centar za vodne usluge „Skrapež“ Požega.

Osnivači ovog preduzeća, koje će realizovati projekat izgradnje i upravljanja regionalnim sistemom za sakupljanje i prečišćavanje otpadnih voda, su opštine Arilje, Ivanjica, Kosjerić i Požega i grad Užice. Istovremeno, data je saglasnost na nacrt Statuta ovog budućeg preduzeća.

Saglasnost Veća data je i na predloge izmena i dopuna programa poslovanja ustanove Dečije odmaralište „Zlatibor“, „Stan“ i „Veliki park“, informaciju o stanju bezbednosti na putevima u Užicu u prvih šest meseci 2021. godine, kao i informaciju o usklađenosti planiranih realizovanih aktivnosti gradskih javnih i javno komunalnih preduzeća u prvih devet meseci ove godine.

Prema podacima iz informacije o poslovanju, od svih užičkih preduzeća, u ovom periodu sa gubitkom poslovali su samo „Duboko“ i „Veliki park“.

Gradsko veće Užice:

Jednokratna pomoć porodicama za ublažavanje posledica požara

Članovi Veća odlučilo je da tri porodice koje su imale štete od požara dobiju jednokratne novčane pomoći radi ublažavanja posledica od požara koji su ih zadesili. Takođe, odlučeno je da grad pomogne štampanje knjige „Užice s vranama“ akademika Ljubomira Simovića.

Sednica Skupštine Grada Užica, 13. po redu, zakazana je za 26. novembar, 2021. godine, u Narodnom pozorištu Užice sa početkom u 10:00 časova.

Na dnevnom redu je preko 30 tačaka o kojima će raspravljati užički odbornici. Među njima su: izveštaj o izvršenju odluke o budžetu grada Užica za period januar – septembar 2021. godine, zatim, informacija o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća, društava kapitala i drugih oblika organizovanja na koja se primenjuje zakon o javnim preduzećima, a čiji je osnivač grad Užice, za period od 01.01. do 30.09.2021. godine.

Tu su i predlozi rešenja o davanju saglasnosti na izemenu programa poslovanja javnih preduzeća „Niskogradnja“, „Stan“, “Veliki park“, Ustanove “Dečije odmaralište“, Predškolske ustanova “Užice“, kao i niz drugih odluka.

Užice (Foto: Iz arhive UžiceMedia)

Hroniku kovid – 19 tokom novembra možete videti na UžiceMedia.

Hroniku kovid – 19 tokom oktobra možete videti na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -