Naslovna Ključne reči GRADSKO VEĆE UŽICE

Ključna reč: GRADSKO VEĆE UŽICE

PRIHVAĆENI IZVEŠTAJI O radu gradskih ustanova

Užičko Gradsko veće prihvatilo izveštaje o radu gradskih ustanova u protekloj godini. Programom predviđeno osam miliona dinara više za subvencije i aktivnosti u poljoprivredi.

PREDLOG BUDŽETA U 2023. oko 4,6 milijardi dinara

Predlog budžeta Užica za 2023. godinu iznosi 4.580.206.000 dinara, utvrdili su članovi Gradskog veća, na svojoj sednici. Najviše para, 975.200.000 dinara, opredeljeno je za poslove na izgradnji i održavanju saobraćajne infrastrukture, zatim za stanovanje, urbanizam i prostorno planiranje.

GRADSKA PRIZNANJA Povodom Dana grada

Članovi Gradskog veća doneli su odluku o dobitnicima ovogodišnjih nagrada i priznanja grada Užica. Nagrađeni su zaslužni pojednici, udruženja, preduzeća...

BUDŽET UŽICA Prihodovano 2,1 milijardi dinara

Prema podacima iz polugodišnjeg Izveštaja o izvršenju budžeta prihodovano je oko 2,1 milijardi dinara, dok su rashodi izvršeni u iznosu od oko 1,6 milijardi dinara.

SANACIJA PORODIČNIH KUĆA Izdvojeno 50 miliona dinara

Sanacija porodičnih kuća nastavlja se i dalje, pa je u Užicu obezbeđeno ukupno 50 miliona dinara, a za prvih pet mera energetske efikasnosti u...

PRVI REBALANS Uvećan budžet za 432 miliona dinara

Sredstva rebalansa uložiće se u poslove infrastrukture, nove investicije, u zdravstvo, obrazovanje, kulturu, socijalnu oblast, predškolsko obrazovanje. Prema predlogu rebalansa, usvojenom na današnjoj sednici Gradskog veća, užički budžet u ovoj godini iznosio bi 4,205 milijardi.

ZAVRŠNI RAČUN GRADSKOG BUDŽETA

Završni račun gradskog budžeta, jedna je od tema današnje sednice užičkog Gradskog veća, u najkraćem imao je veće prihode od prethodnog, prihodi su iznosili 3,4 milijarde dinara, dok su rashodi bili 3,1 milijarde, pa je suficit 288 miliona dinara. Prihvaćen je izveštaj o poslovanju Javnog preduzeća "Užice razvoj" u protekloj godini.

POLJOPRIVREDNICIMA SUBVENCIJE Planirano 37 miliona

Subvencije poljoprivrednicima za ovu godinu iznose 37 miliona dinara, oko 35 je namenjeno poljoprivrednim domaćinstvima, a ostatak je namenjen za promotivne aktivnosti. Tako je budžet za poljoprivredu u odnosu na prethodnu godinu uvećan za pet miliona dinara.

ZORAN MILITAROV Načelnik Gradske uprave za inspekciju

Zoran Militarov, diplomirani pravnik, postavljen za načelnika Gradske uprave za inspekcijske poslove i komunalnu miliciju na današnjoj sednici Gradskog veća. Prihvaćen Plan energetske efikasnosti grada Užica u ovu, 2022. godinu.

DUBOKO I VELIKI PARK Poslovali sa gubitkom

Duboko i Veliki park su gradska javna preduzeća koja su u prošloj godini iskazala poslovni gubitak, ostalih šest preduzeća je poslovalo pozitivno.
- Advertisement -
2,036FanovaLajkuj
996PratilacaZaprati
19PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE