14.6 C
Užice
utorak, 27 septembra, 2022
Naslovna Ključne reči GRADSKO VEĆE UŽICE

Ključna reč: GRADSKO VEĆE UŽICE

BUDŽET UŽICA Prihodovano 2,1 milijardi dinara

Prema podacima iz polugodišnjeg Izveštaja o izvršenju budžeta prihodovano je oko 2,1 milijardi dinara, dok su rashodi izvršeni u iznosu od oko 1,6 milijardi dinara.

SANACIJA PORODIČNIH KUĆA Izdvojeno 50 miliona dinara

Sanacija porodičnih kuća nastavlja se i dalje, pa je u Užicu obezbeđeno ukupno 50 miliona dinara, a za prvih pet mera energetske efikasnosti u...

PRVI REBALANS Uvećan budžet za 432 miliona dinara

Sredstva rebalansa uložiće se u poslove infrastrukture, nove investicije, u zdravstvo, obrazovanje, kulturu, socijalnu oblast, predškolsko obrazovanje. Prema predlogu rebalansa, usvojenom na današnjoj sednici Gradskog veća, užički budžet u ovoj godini iznosio bi 4,205 milijardi.

ZAVRŠNI RAČUN GRADSKOG BUDŽETA

Završni račun gradskog budžeta, jedna je od tema današnje sednice užičkog Gradskog veća, u najkraćem imao je veće prihode od prethodnog, prihodi su iznosili 3,4 milijarde dinara, dok su rashodi bili 3,1 milijarde, pa je suficit 288 miliona dinara. Prihvaćen je izveštaj o poslovanju Javnog preduzeća "Užice razvoj" u protekloj godini.

POLJOPRIVREDNICIMA SUBVENCIJE Planirano 37 miliona

Subvencije poljoprivrednicima za ovu godinu iznose 37 miliona dinara, oko 35 je namenjeno poljoprivrednim domaćinstvima, a ostatak je namenjen za promotivne aktivnosti. Tako je budžet za poljoprivredu u odnosu na prethodnu godinu uvećan za pet miliona dinara.

ZORAN MILITAROV Načelnik Gradske uprave za inspekciju

Zoran Militarov, diplomirani pravnik, postavljen za načelnika Gradske uprave za inspekcijske poslove i komunalnu miliciju na današnjoj sednici Gradskog veća. Prihvaćen Plan energetske efikasnosti grada Užica u ovu, 2022. godinu.

DUBOKO I VELIKI PARK Poslovali sa gubitkom

Duboko i Veliki park su gradska javna preduzeća koja su u prošloj godini iskazala poslovni gubitak, ostalih šest preduzeća je poslovalo pozitivno.

ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE Uložiće se oko 80 miliona

Zaštita životne sredine, jedna od tema sednice Gradskog veća, članovi su razmatrali program za ovu godinu, i predvideli da se uloži preko 80 miliona u ovu oblast, najviše 63 miliona, za sufinansiranje mera energetske sanacije objekata.

ČLANOVI GRADSKOG VEĆA O programu javnih ustanova

Gradsko veće Užice na svojoj današnjoj sednici utvrdilo godišnje programe gradskih javnih ustanova. Članovi veća su usvojili i program održavanja zelenih površina JKP "Bioktoš".

RADMILA BAĆKOVIĆ ŠOJIĆ Načelnica Gradske uprave

Radmila Baćković Šojić, diplomirani ekonomista, postavljena za novu načelnicu Gradske uprave za infrastrukturu i razvoj. Za održavanje u ovoj godini planirana je suma od 251 miliona dinara, u izgradnju će biti uloženo 1,3 milijarde dinara.
- Advertisement -
1,726FanovaLajkuj
748PratilacaZaprati
15PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE