„Gold gondola“ se od subote, 17. decembra, vraća u regularan režim rada posle skoro tri meseca redovnih priprema i pregleda pred zimsku sezonu.

U protekla ti meseca izvođeni su brojni radovi u Javanom preduzeću „Gold gondola“, pred zimsku sezonu, završena je izgradnja nadstrešnice kod početne stanice, pa će putnici biti zaštićeni od atmosferskih prilika pri ulasku u kabine. Novi objekat predstavlja delimično zatvorenu nadstrešnicu koja natrkiva polaznu stanicu gondole i nastavlja se na buduću upravnu zgradu.

Inače, panoramska „Gold gondola“, najduža ove vrste u svetu, Zlatiborce je koštala oko 13 miliona evra, koliko je uloženo u izgradnju i opremu. Devet kilometara najmodernije vazdušne trase zlatiborske gondole povezuje centar Zlatibora sa Ski centrom Tornik, preko Ribničkog jezera na kojem se nalazi međustanica. Gondola ima kapacitet 800 putnika po satu u 72 zasebne kabine sa po 10 mesta. Vožnja gondolom pruža impresivnih 50 minuta živopisnih pejzaža Zlatibora.

Gold gondola Zlatibor, sa otvaranja u januaru 2021. godine (Foto: N.Tošić UžiceMedia)


Maksimalan kapacitet zlatiborske gondole je 90 kabina i prevoz 1.000 putnika u jednom satu, pre renoviranja je bilo 600 putnika. Sa povećanjem broja kabina, smanjena su čekanja na vožnje, a pravi efekat se tek očekuje tokom.


Gold gondola“ na Zlatiboru  je počela sa radom januara 2021. godine, kada je bilo i svečano otvaranje, kome su prisustvovali brojni gosti. Ovo je do sada najskuplja i najveća investicija čajetinske opštine. Izgradnja gondole trajala je oko pet godina. A Zlatiborci kažu da na ovome neće stati, već su u planu i drugi projekti.


Podsećamo na podatak da se gondolom za godinu dana vozilo 300.000 turista, a ono što je najvažnije, ovde su uvek veliki planovi i očekuju se brojni novi sadržaji, kako bi posećenost bila još veća.


Radno vreme „Gold gondole“: od 09:00 do 14:30 časova, a poslednja vožnja sa Tornika je u 15:30, saopšteno iz JP „Gold gondola“.

Panorama Gold gondola Zlatibor (Foto: Gold gondola)

Aktuelni podaci o kovidu za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -