Dečji bazen u Užicu biće kompletno rekonstruisan u naredna tri meseca, do kraja novembra, kako je najavljeno prilikom otvaranja radova.

U toku je prva faza radova koja obuhvata rekonstrukciju, nadogradnju i izgradnju kompletnog kompleksa oko malog bazena.

Prilikom početka radova direktor Javnog preduzeća „Užice razvoj“ Nikola Maksimović je izjavio da je planirano „da se uradi nova betonska školjka, nova armatura, nove tribine na tri nivoa, prepumpna stanica, odnosno objekat koji će vršiti hlorisanje samog bazena. Izvršeno je kompletno priključenje na kanalizacionu i vodovodnu mrežu.“

Predviđeno je da se na novom dečjem bazenu korisiti gradska, a ne voda iz Đetinje. Planirano je niz sadržaja za decu poput vodogana, pečurke, a nadležni smatraja da će na ovaj način vratiti najmlađe na gradsku Plažu i bazen.

U rekonstrukciju dečjeg bazena biće uloženo 20 miliona dinara, radove izvodi preduzeće „Mat invest“, projekat je uradila firma „Omega projekt“, a nadzor će raditi Javno preduzeće „Užice razvoj“.

Ugovor o rekonstrukciji dečjeg bazena potipsan je u julu, ali je početak radova bio odgođen do kraja avgusta i kraja kupališne sezone, na zahtev građana.

Bazenom će gazdovati Javno preduzeće „Veliki park“.

Dečji bazen u Užicu i rekonstruistano igralište

I to nije sve što se u Užicu radilo a namenjeno je najmlađima. Nešto ranije, tokom februara ove godine, rekonstruisano je dečje igralište pored bazena.

Podsetimo, u okviru Užičkog programa lokalnog partnerstva „Udružimo se“, izgrađeno je i dečije igralište na Megdanu, za koje su se građani izjasnili glasanjem preko aplikacije koja je bila postavljena na sajtu Grada Užica. Sličan broj glasova tada je dobio i projekat rekonstrukcije Malog parka.

Izgradnja i opremanje dečijeg igrališta na Megdanu koštala je oko pet miliona dinara. Deo sredstava, obezbeđen je iz gradskog budžeta, deo od godišnje nagrade koju je Grad Užice dobio od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, 2,6 miliona dinara, u oblasti Transparentnost i učešće javnosti u radu lokalne samouprave.

Dečje igralište pored bazena na Plaži nakon rekonstrukcije (Foto: Iz arhive Užicemedia)

Hroniku kovid – 19 tokom septembra možete videti na UžiceMedia.

Hroniku kovid – 19 tokom avgusta možete videti na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -