U okviru Užičkog programa lokalnog partnerstva „Udružimo se“, počela je izgradnja dečijeg igrališta na Megdanu za koje su se građani izjasnili glasanjem preko aplikacije koja je bila postavljena na sajtu Grada Užica. Sličan broj glasova tada je dobio i projekat rekonstrukcije Malog parka.

Izgradnja i opremanje dečijeg igrališta na Megdanu koštaće ukupno oko pet miliona dinara. Deo sredstava, obezbeđen je iz gradskog budžeta, deo od godišnje nagrade koju je Grad Užice dobio od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, 2,6 miliona dinara, u oblasti Transparentnost i učešće javnosti u radu lokalne samouprave.

Ovako će izgledati novo dečje igralište na Megdanu ( Foto: Grad Užice)

Tu je i deo od nagrade koja je dodeljena Gradu od Stalne konferencije gradova i opština iz budžeta programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO“, koji realizuje Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS), u iznosu od 960.000 dinara, navedeno je na sajtu Grada Užica.

Konkurs za dodelu nagrada grada Užica

Komisija za javna priznanja i nagrade grada Užica uputila je javni poziv za podnošenje predloga za dodelu javnih priznanja i nagrada grada Užica za ovu godinu.

Povelja grada Užica uručuje se za zasluge i dela koja doprinose ukupnom razvoju grada.

Plaketa grada Užica dodeljuje se za rezultate ostvarene u dužem vremenskom periodu u oblasti privrede, društvenih delatnosti, nauci, kulturi, umetnosti i drugim oblastima javnog života.

Nagrada grada Užica dodeljuje se za izuzetne rezultate u radu i unapređenju privrede, poljoprivrede, nauke, kulture, fizičke kulture, obrazovanja i vaspitanja, zdravstvene, socijalne i dečije zaštite, lokalne samouprave, kao i očuvanju, poboljšanju i zaštiti životne sredine i svim drugim vidovima stvaralaštva u gradu, za dostignuća koja su značajna za grad Užice i njegove građane.

Povelja, plaketa i nagrada grada Užica dodeljuje se pravnim licima i pojedincima.

Pravo da predlože kandidate imaju: preduzeća i ustanove, mesne zajednice, društvene organizacije i udruženja građana, Skupština grada, pojedinci i grupe građana sa područja grada Užica.

Predlozi sa obrazloženjem dostavljaju se Komisiji za javna priznanja i nagrade grada Užica.

Rok za dostavljanje predloga je 10. septembar 2020. godine.

Novi mural posvećen Nebojši Glogovcu

Tokom vikenda završen je novi mural posvećen Nebojši Glogovcu u centru Užica, u Ulici Dimitrija Tucovića 101, koji su uradile Sara Obradović i Tijana Lazić, rođena sestra autora prvog murala pokojnog Bobana Lazića.

Mural glumcu Nebojši Glogovcu na novom mestu (Foto: Grad Užice /TV5)

Mural „Sećanje na mural iz Ulice Momčila Tešića“, urađen je uz saglasnost stanara zgrade, a izrada je finansirana sredstvima iz budžeta Grada Užica.

- Advertisement -