Kružni tok, kažu nadležni, da bi i pored brojnih problema vezanih za podzemne instalacije, trebalo da bude završen u roku.

Podsećamo radovi na izgradnji kružnog toka kod Narodnog muzeja i izgradnji kišne kanalizacije u delu Ulice Dimitrija Tucovića od Muzeja do vrha Dovarja su startovali u junu.

Vrednost radova, koje izvodi MPP „Jedinstvo“ iz Sevojna, je oko 40 miliona dinara, a finansije su obezbedili Ministarstvo privrede, Grad Užice i JP „Putevi Srbije“.

Nikola Maksimović, direktor JP „Užice razvoj“ izjavio je da su od danas na snazi i nove izmene u saobraćaju.

– Na deonici od starog kružnog toka do Narodnog muzeja zaustavili smo saobraćaj, dok smo sa druge strane od tržnog centra Pariza do Rakijske pijace uveli dve trake tako da će naši sugrađani moći da koriste te dve trake. Uporedo sa izmenom režima saobraćaja, izmenili smo i režim gradskog i prigradskog prevoza, autobusi koji idu prema Ribaševini ili Senjaku, ići će glavnom ulicom i skretaće na delu kod Narodnog muzeja.

Kružni tok, radovi u trećoj fazi (Foto: Grad Užice)

Kružni tok, intenzivirati radove

Maksimović kaže da će u dogovoru sa izvođačem radova preduzećem „Putevi“ radove intezivirati.

– Pošto će biti mnogo veći front otvoren, moći će da krenu za raščišćavanjem i skidanjem asfalta u centralom delu u kome će biti sam kružin tok. Sa jedne strane teku radovi vezani za kružni tok sa druge strane uporedo se radi Ulica Dimitrija Tucovića gde se generalno vrši rekonstrukcija odnosno do sada smo uradili kompletno glavni kolektor.

Kružni tok, obezbediti pešačku zonu

– Očekujemo sutra da se završi kompletno postavljanje ivičnjaka sa leve strane, a od ponedeljka prema informacija koje smo dobili od izvođača i behaton. Uporedo sa tim krenućemo sa radovima na desnoj strani trotoara glavne ulice, gde će se krenuti sa rušenjem i u određenom trenutku postavljanjem ivičnjaka. Obezbedićemo kompletno pešačku zonu odnosno kretanje pešaka.

– U stalnom smo kontaktu sa izvođačima radova i gradskim rukovodstvom da se radovi što pre ubrazaju kako bi ispoštovali rok, koji je predviđen do kraja meseca. Nadamo se da će izvođači, MPP Jedinstvo i Putevi Užice ubrzati radove, povećati broj radnika i da ćemo radove što pre završiti na radost svih naših sugrađana,- rekao je Maksimović, prenosi gradski sajt.

Nadležni mole sugrađane i sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju horizontalne i vertikalne signalizacije, da budu maksimalno oprezni i da se kreću obeleženim rutama.

Radovi na kružnom toku kod Narodnog muzeja u vreme prve faze (Foto: Grad Užice)

Hroniku kovid – 19 tokom septembra možete videti na UžiceMedia.

Hroniku kovid – 19 tokom avgusta možete videti na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -