Vreme narednih dana bez većih promena i drugog dana vikenda očekuje nas prijatno toplo i sunčano vreme. Moguć slab i umeren jugoistočni vetar. Prema najavi meteorologa danas najviša dnevna temperatura dostići će u pojedinim delovima zemlje i 31 stepen.

I prvog dana naredne sedmice očekuje nas pretežno sunčano i toplo. Kao i tokom nedelje moguć slabiji vetar. Najniža temperatura od 12 do 18 stepeni, najviša od 27 do 31 stepen.               


I baš kao što su ranije prognostičari najavili u ovom delu septembara, narednih nekoliko dana, očekuje nas uglavnom sunčano i toplo vreme, sa najvišom dnevnom temperaturaom ćak i do 32 stepena. Jedino je narednog utorka moguća oblačnost i kratkotrajna kiša.

Vreme narednih dana, topao septembar i Miholjsko leto

A kada govorimo o dugoročnoj prognozi, znamo da je nezahvalno prognozirati na duže, ali prema izjavama prognostičara, očekuje nad lep septembar sa prosečnom temepaturom oko 25 stepni, a to znači da će biti i toplijih dana sa temperaturom i do 30 stepni.

Predviđanja su i da će oktobar biti natprosečno topao, a Miholjsko leto u oktobru potrajaće oko sedam dana.

Što se tiče ostalih meseci iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) predviđaju Miholjsko leto u oktobru i veoma blagi novembar i decembar. Padavina, kao ni tokom leta, neće biti mnogo.

Sve u svemu pravilo da iza toplog leta sledi hladna zima, sve su prilike ovoga puta se neće ostvariti, jer predstoji po najavama meteorologa blaga zima.

Toplo je bilo i prošle godine u septembru, kada su temperature bile pojedinih dana iznad proseka za ovo doba godine.

A u oktobru minule godine pisali smo: „Još malo Miholjskog leta“

…Meteorolozi su najavili još lepog i sunčanog vremena, tako da možemo reći da se Miholjsko leto vratilo. Jutra će biti hladnija, a tokom dana sunčano i toplo u nekim krajevima i do 25 stepeni.

Jesen u zlatiborskom selu Šljivovica (Foto: N.Tošić UžiceMedia)

Hroniku kovid – 19 tokom septembra možete videti na UžiceMedia.

Hroniku kovid – 19 tokom avgusta možete videti na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -