Od pristiglih rezultata iz prethodnih dana osoba koje su testirane na virus COVID-19 sa područja Zlatiborskog okruga, potvrđen je 21 novi slučaj pozitivan na virus COVID-19: Priboj – 6,  Nova Varoš – 6, Sjenica – 5, Čajetina – 2, Užice – 1 i Požega – 1, saopšteno je iz Zasvoda za javno zdravlje Užice.

 Od početka epidemije do danas ukupno je potvrđeno 913 slučajeva infekcije virusom COVID-19.

Prema izveštajima dobijenim iz zdravstvenih ustanova preminula je još jedna osoba muškog pola iz Priboja. Od posledica infekcije ovim virusom do sada je preminulo 28 osoba.

Privremena Covid bolnica

Iz Kriznog štaba iz Beograda potvrđeno je da će u krugu kasarne u Krčagovu biti otvorena privremena Covid bolnica.

Povodom proširenja kapaciteta za lečenje obolelih od Covida -19, medijima će se danas obratiti gradonačelnik Užica Tihomir Petković i direktor ZC Užice dr Miloš Božović.

Opremanje bolnice je u toku i očekuje se da će za nekoliko dana već primiti prve pacijente. Urađena je dezinfekcija prostorija, postavljaju se kreveti i obezbeđuje neophodna oprema.

Privremena bolnica je predviđena za lakše i srednje teške Covid pacijente a imaće uslove i da budu hospitalizovani bolesnici kojima je neophodna potpora sa kiseonikom.

Podsećamo, juče nisu saopšteni rezultati, a prethodnog dana, od testiranih potvrđeno je 20 novih slučajeva pozitivnih na virus COVID-19, najviše u Požegi -9, dok je u Užicu bila jedna novoinficirana osoba. Detalje možete videti OVDE.

Detaljnije informacije o koronavirusu u hronici Užicemedia.

- Advertisement -