Tokom dana pristigli su rezultati iz prethodnih dana osoba koje su testirane na virus kovid-19 sa područja Zlatiborskog okruga, tako je potvrđeno 100 novih slučajeva pozitivnih na virus kovid-19: Užice – 30, Nova Varoš – 17, Požega – 16, Čajetina – 13, Sjenica – 11, Prijepolje – 5, Bajina Bašta – 4, Arilje – 2, Kosjerić – 1 i Priboj – 1.

Od početka epidemije do danas ukupno je potvrđeno 872 slučaja infekcije virusom kovid-19.

Prema izveštajima dobijenim iz zdravstvenih ustanova preminule su još četiri osobe: dve iz Sjenice, jedna muškog i jedna ženskog pola, jedna muškog pola iz Čajetine i jedna muškog pola iz Požege. Od posledica infekcije ovim virusom do sada je preminulo ukupno 27 osoba.

Prema izveštaju iz Zavoda za javno zdravlje prethodnog dana je bilo 10 pozitivnih na kornavirus u opštinama Zlatiborskog okruga.

Apel Ministarstvu za otvaranje poljske bolnice

Komandant Gradskog štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Užica Tihomir Petković,  izjavio je da je, „Ministarstvu zdravlja upućen apel da se u krugu užičke bolnice otvori poljska bolnica zbog sve više pacijenata sa teškom kliničkom slikom infekcije korona virusom“.

Užička bolnica ima 300 postelja za kovod pacijente, a uprava ZC Užice je saopštila da su u njoj trenutno 323 pacijenta, od kojih su 304 sumnjiva na infekciju, 19 je na intenzivnoj nezi, a 13 na respiratorima. 

Petković je naveo da drugi prostori u gradu, poput sportske hale Veliki park ili Studentskog doma, nisu rešenje za takve pacijente, piše Danas

Detaljnije informacije o koronavirusu u hronici Užicemedia.

Naslovna foto: Pixabay

- Advertisement -