Stanari su se obratili javnosti pismom upućenom užičkim medijima i lokalnoj vlasti u kome se navodi da su nezadovoljni „radom gradske samouprave“ uz ukazivanje na problem koji imaju, pa se nadaju da će užička vlast pomoći u rešavanju problema koji su prisutni u Ulici „Dimitrija Tucovića“ na broju 45.

„Već 15 dana traju nedozvoljene žurke koje ne možete da ne primetite, jer je naša zgrada u centru Užica, preko puta Narodnog muzeja. Obaveštena je i komunalna policija i milicija i pisali smo dopise gradu preko „sistema 48“.

Danas, u utorak, radni dan, žurka je počela u 10 časova ujutro. Pozivamo vas da zamislite kako je zvučalo komšiji čiji se stan nalazi iznad kafića, a koji je taman došao iz treće smene kada su počeli da vibriraju i stolarija i pod.

Žurke organizuje kafić „Varadero“ koji se nalazi u prizemlju zgrade u jednom od poslovnih prostora koje izdaje JP „Stan“. Za žurke ne može da dobije dozvolu jer zauzima javnu površinu na koju nema pravo, ali i zbog visine decibela i višestotnog broja gostiju i nikakve distance.

Proteklog vikenda i jutros pozivali smo i komunalnu policiju i miliciju, ali žurke i dalje traju.

Mi ne možemo da budemo žrtve ničije bahatosti i bezobrazluka sa jedne strane i nerada sa druge, samo zato što ne želimo da se svađamo i što nemamo sredstava za tužbe i advokate, a verujemo da imamo ista prava na život i odmor kao svi ostali. 

Pozivamo vas da proverite kako su moguće ove žurke i zašto ih je dozvolila komunalna policija i milicija tim pre što je do danas trajava vanredna situacija.

Očekujemo da se ovom kafiću oduzme dozvola za rad i  taj prostor izda za mirne delatnosti kako je i namenjen, jer naših žalbi do sada ima na stotine, a očigledno rešenja nema nego da u tom prostoru ne bude ugostiteljska delatnost. Mi niti možemo s mirom da izađemo iz zgrade, niti da živimo u njoj, blokiran nam je kompletan prolaz ka gradu, a o srči i prljavštini ne moramo ni da govorimo,“ – navedeno je u pismu stanara Ulice „Dimitrija Tucovića“ 45 iz Užica.

Mesto gde se organizuju žurke (Foto: Stanari zgrade Dimitrija Tucovića 45)

Hroniku kovid -19 u Užicu i ostalim opštinama Zlatiborskog okruga možete pogledati u tekstu UžiceMedia.

Hroniku kovid -19 tokom aprila možete pogledati na UžiceMedia.

A aktuelne podatke za Srbiju možete videti na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -