Tradicionalna dodela priznanja najboljim učenicima za ostvarene rezultate u školskoj 2019/20. godini upriličena je 24. juna, kada je direktor Osnovne škole „Dušan Jerković“ Ratko Trmčić uručio nagrade, Vukove i posebne diplome najuspešnijim učenicima završnog razreda osnovne škole, kao i đaku generacije, Vuku Šiljkoviću.

Direktor je nagrađenim učenicima uputio poruku, da su oni najveći ponos kako svojih roditelja, tako i škole.

„Veoma je zahtevno imati petice iz svih predmeta tokom osmogodišnjeg školovanja, a to mogu samo najvredniji i najuporniji. Želim vam da tokom budućeg školovanja tako nastavite,“ rekao je direktor Trmčić i zahvalio vrednim nastavnicima i učiteljima koji su svojim predanim radom doprineli da imamo ovako kvalitetne učenike.

Direktor Osnovne škole „Dušan Jerković“ Ratko Trmčić sa najboljim učenicima

Od ukupno 146 učenika koji su upravo uspešno završili osmi razred, sve petice i uspehe na takmičenjima, a time i Vukovu diplomu steklo je dvadeset dvoje.

Direktor je u ime kolektiva škole poželeo učenicima da budu uspešni u svojim profesijama, a pre svega da budu dobri i pošteni ljudi koje će svako uvažavati.

I ranije smo govorili o aktivnostima učenika Osnovne škole „Dušan Jerković“ zahvaljujući našim saradnicima, a prethodni tekst možete polgedati OVDE.

A pratili smo i dodelu priznanja i promociju najboljih učenika osnovnih i srednjih škola koji tradicionalno organizuje Grad Užice na kraju školske godine. Ove godine ukupno je 112 nosioca Vukove diplome, a među njima su i đaci generacije i najbolji takmičenjima.

Sve petice u knjižicama ima 80 učenika iz osnovnih i 32 iz srednjih škola sa područja Grada Užica.

Tekst i foto: Mirjana R. Pejović, Marina Jevtić      

- Advertisement -