Prijem prvaka protekao je uz poštovanje zaštitnih mera zbog epidemije koronavirusa. Ove godine odeljenja se dele u dve grupe koje u školu idu od 7,30 i 10, 15 časova. Mališani su sa maskama došli u školska dvorišta da se upoznaju sa učiteljima.

Prvacima za polazak u školu u Osnovnoj školi “Nada Matić”obratila se gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević koja im je poručila da budu odgovorni pre svega prema sebi i okruženju.

– Danas ste zakoračili u svet obrazovanja, koračajte hrabro, iskoristite svaki dan da naučite nešto novo, da savladate nove veštine i u kranjem slučaju nije ni važno kakve ćete dobijati ocene, važno je da odrastete u poštene, prave i vredne ljude.

Učenik prvog razreda Predrag Jovanović kaže da se upisao u ovu školu jer je mnogo lepo i zato što če učiti. Maska mi ne smeta i nosiću  je svaki dan kad budem u školi i kada idem u prodavnicu.

Više fotografija sa današnjeg prijema u našoj galeriji:

Marija Stanojević dodaje da joj je lep prvi dan u školi i da očekuje da će lepo učiti i da će joj učiteljica biti dobra. Maska mi je super i nosiću je u školi.

Direktorka škole Branislava Jovičić navodi da su preduzete sve mere po uputstvima Ministarstva prosvete i Kriznog štaba.

– Malo je tužno jer nema priredbi za prvake, ali mi ćemo se truditi da im dani budu bezbriđni, da se druže, da savladaju slova i brojeve, da vredno uče, – rekla je između ostalog Jovičić.

U Osnovnoj školi “Nada Matić” u prvi razred upisan je 81 učenik od kojih je pet u izdvojenom odeljenju ove škole u Gostinici.

Podsećamo, zbog koronavirusa školska godina počinje u izmenjenom režimu nastave. U užičkim školama danas priređeni prijemi za užičke prvake.

- Advertisement -