Naslovna Ključne reči JUGOSLOVENSKI POZORIŠNI FESTIVAL

Ključna reč: JUGOSLOVENSKI POZORIŠNI FESTIVAL

EDIP Jugoslovenskog dramskog NAJBOLJA predstava JPF

Ardalion za najbolju predstavu dodeljen predstavi "Edip" Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda, odluka je stručnog žirija 28. JPF "Bez prevoda", koji je završen u Užicu. Užička publika je tokom pozorišnog festivala odgledala sedam najboljih ostvarenja iz regije po izboru selektora.

Predstavom DECA Počeo JPF u Užicu

Otvarajući festival Milena Marković je kazala “mašine će biti pametnije od nas sigurno i sigurno će biti bolje. Međutim, mi ćemo u pozorištu uvek plakati, smejati se, ljutiti i svaki put doživljavati preobražaj u nekog ko je bolji…”

„BEZ PREVODA“ Jugoslovenski pozorišni festival

Jugoslovenski pozorišni festival „Bez prevoda“ počinje večeras i traje do 7. novembra. Užičani će imati priliku da vide sedam najboljih pozorišnih ostvarenja, po izboru selektora, minule godine iz regije. Festival će otvoriti književnica Milena Marković.

EICHMANN U JERUZALEMU Najbolja predstava

Nagrada ARDALION za najbolju predstavu dodeljena je predstavi „Eichmann u Jeruzalemu“ u režiji Jerneja Lorencija i produkciji Zagrebačkog kazališta mladih, Zagreb, za hrabar i beskompromisan istraživački i analitički pristup i postupak, navedeno u obrazloženju žirija. A predstava Rat i Mir najbolja na 27. JPF-u, prema ocenama publike.

JPF BEZ PREVODA „Parče hleba, parče neba“

27. Jugoslovenski pozorišni festival - Bez prevoda pod sloganom "Parče hleba, parče neba" počinje večeras u Užicu i traje do 7. novembra, do kada će biti izvedeno sedam takmičarskih predstava.

TRI ZIME Najbolja predstava Festivala u Užicu

"Tri zime" najbolja predstava 26. Jugoslovenskog pozorišnog festivala u Užicu. Ardalion za najbolju režiju pripao je Egonu Savinu, za režiju predstave ”Pučina”.

Jugoslovenski pozorišni festival PRIČAJ MI O NEŽNOSTI

Jugoslovenski pozorišni festival „Bez prevoda“, 26. po redu, počeo je u Užicu pod sloganom „Pričaj mi o nežnosti“. I ove godine se za nagrade takmiči sedam predstava iz regije.

GRADSKA KULTURNA HRONIKA Koncerti, festivali…

Gradska kulturna hronika narednih dana u Užicu bogata, očekuje nas niz sadržaja, "Metal fest" u Gradskom kulturnom centru, dečji festival"Ljubav naša je planeta", izložba Radojka Laka Veselinovića, Rok i bluz festival "In wires", a u novembru Jugoslovenski pozorišni festival.

„ČITAČ“ NAJBOLJA PREDSTAVA Na 25. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu

Predstava “Čitač” proglašena je za najbolju na 25. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu od strane žirija. Užička pubnlika je najbilje ocene dala predstavi “Putujuće pozorište Šopalović”.

UŽIČKA KULTURNA HRONIKA Pozorišni festival, izložba, koncert

Treće festivalske večeri na sceni Narodnog pozorišta Užice izvedena je predstava “Putujuće pozorište Šopalović”, po tekstu Ljubomira Simovića, u režiji i adaptaciji Jagoša Markovića, u izvođenju Jugoslovenskog dramsko pozorišta iz Beograda.
- Advertisement -
2,036FanovaLajkuj
996PratilacaZaprati
19PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE