Bazzum džez festival, drugi po redu, počinje 25. i traje do 27. maja u Užicu, uz bogat prateí program. Festival će biti otvoren promocijom monografije “Beogradski džez festival 1971-2020”, autora Vojislava Voje Pantića u Gradskom kulturnom centru.

Koliko je festival napredovao za samo godinu dana govori njegov program i učešće muzičara iz inostranstva. Biće otvoren u četvrtak, 25. maja, promocijom monografije “Beogradski džez festival 1971-2020”, autora Vojislava Voje Pantića u Gradskom kulturnom centru od 16:00 časova.

Prvi dan festivala je posvećen jubileju udruženja i užičkoj džez sceni. U 19:30časova u Narodnom pozorištu Užice nastupiće hor G.L.A.S. pa Jazz Balance i Jazz Republic.

Drugi festivalski dan počinje radionicom koju vodi Ivan Ilić proslavljeni džez muzičar i dugogodišnji dirigent “Big Benda” RTS-a, u Muzičkoj školi “Vojislav Lale Stefanović”

Završni dan festivala obeležiće promocija publikacije “Dugo putovanje do Bazzum-a”, autora Zorana Jeremića u GKC – u od 16:00 časova i zvezdama festivala, “Steve Carrington Band” koji dolaze sa njujorške džez scene potpomognuti Ritam sekcijom iz Srbije. Njihov nastup je zakazan za 21.30 u Narodnom pozorištu, gde će od 19.30 nastupiti Nemanja Zlatarev&Funktastic Coalition Group”.

Udruženje ljubitelja džeza Užice uputilo je poziv Užičanima, na konferenciji upriličenoj za najavau događaja, da prate i muzički i prateći program festivala. Prvi dan posvećen jubileju udruženja je besplatan, a za sve ostale koncerte karte imaju popularne cene od 600 dinara na dan koncerta i 500 dinara u pretprodaji.

Najavljujući festival član Gradskog veća Ratko Trmčić je istakao da grad podržava manifestaciju koja se zasluženo našla na kulturnoj mapi grada, podsetivši da je ovo posebno važno, pošto je naredne godine Užice prestonici kulture Srbije,

Udruženje ljubitelja džeza u Užicu osnovano je 1993. godine, a njegovo delovanje intezivirano je 2013. godine, od kada se po rečima Radiše Selakovića generalnog menadžera festivala, promoviše džez u gradu i regionu sa ciljem da se napravi užička džez scena.

“Mislim da smo na dobrom putu za tako nešto što će pokazati i ovaj festival, a sa druge strane mi imamo još veće ambicije kada je u pitanju udruženje. Ipak, ono što nam posebno prija je da smo dobili poverenje i poodršku lokalne smaouprave da budemo organizartori i relaizatori projekta, na čemu se zahvaljujemo naročito gradonačelnici, koja je najviše zaslužna što festival postoji. Naravno zahvalnost dugujemo i ostalim prijateljima i sponzorima koji nas podržvaju.”

BAZZUM DŽEZ FESTIVAL

ČETVRTAK 25.05.2023.

Prateći program:
    16:00 GKC   

Promocija monografije „Beogradski džez festival 1971 – 2020“
Autor: Vojislav Pantić
Izdavač: Dom omladine Beograd
Gost: PR menadžer Doma omladine Beograd Milica Ševarlić

Muzički program:

19:30 Narodno pozorište Užice (Velika sala)
• Otvaranje festivala
o Hor G.L.A.S. Užice
o Jazz balance Užice
o Jazz republic Užice

PETAK 26.05.2023.

Prateći program:
16:00 Srednja muzička škola VOJISLAV LALE STEFANOVIĆ Užice
• Edukativna radionica „Kako se sluša džez?“
Predavači: Ivan Ilić i Vasil Hadžimanov sa šestočlanim pratećim bendom

Muzički program:

19:30 Narodno pozorište Užice (Velika sala)
• Renatto Chico trio (Renato Kiko) italijansko / austrijski džez pijanista

21:30 Narodno pozorište Užice (Velika sala)
• Jovan Maljoković septet Beograd

SUBOTA 26.05.2023.

Prateći program:
16:00 GKC Užice
• Promocija publikacije „Dug put do BAZZUM-a“
Autor: Zoran Jeremić
Izdavač: Udruženje ljubitelja džeza Užice

Muzički program:

19:30 Narodno pozorište Užice (Velika sala)
• Nemanja Zlatarev i FunktastiCoalition group Novi Sad

21:30 Narodno pozorište Užice (Velika sala)
• Steve Carington band (Stiv Karington bend) New York – USA

Prvi užički džez festival BAZZUM DŽEZ FESTIVAL odrržan je prošle godine u gradu na Đetinji, kada se okupio krem srpskog džeza.

- Advertisement -