Užički učenički parlament je organizator akcije, tako da svako odeljenje napiše poruku podrške. Poruke su izložili na panou ispred škole. Osim toga postavljen je jedan pano na kome su ostali učenici, zaposleni i roditelji mogli pisati svoje poruke.

Povodom nesrećnih događaja koji su nas sve ostavili nemoćne i neme, članovi Učeničkog parlamenta OŠ „Dušan Jerković“ u Užicu osetili su potrebu da svoje saosećanje, tugu, podršku porodicama nastradale dece i preplašenim drugovima iz beogradske škole izraze kroz odeljenjske poruke učenika sedmog i osmog razreda, odlučio je užički učenički parlament.


Svako odeljenje napisalo je poruku podrške. Poruke su izložili na panou ispred škole. Takođe, učenici su se dogovorili i postavili još jedan pano na kome su ostali učenici, zaposleni i roditelji mogli pisati svoje poruke.


Koordinatori Učeničkog parlamenta, školski bibliotekari Ana Duković i Mirjana Radovanović Pejović istakle su da su mnogi izrazili svoju nevericu, šok, žaljenje, zanemeli od bola i da su hteli su da se suoče sa svojim strahovima i strahotom koja nas je sve potresla.


Učenici su zamenili pet panoa. Tuga roditelja i nastavnika, prolaznika, izbijala je iz svake napisane reči. Kroz iskazivanje osećaja o tragičnoj vesti, govorili su i pisali šta misle o svemu tome. Empatija i prave vrednosti ujedinile su nas u bolu koji je nesavladiv.


Tačno u podne, članovi parlamenta pustili su bele balone, kao poruku onima kojih nema, koje nismo poznavali, ali koji su nam tako bliski.

Podsećamo u pucnjavi koja se dogodila u Osnovnoj školi u Beogradu ubijeno je devetoro, osam učenika i radnik obezbeđenja. Učenik koji je počinio ubistvo, planirao mesec dana, pisali su tog dana beogradski mediji.


U beogradskoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru jutros je oko osam časova došlo do pucnjave, kada je jedan od učenika ispalio više hitaca na đake i zaposlene. Kako je potvrđeno iz MUP-a, osmoro dece je ubijeno, kao i jedan radnik obezbeđenja.

Autorke: Ana Duković, Mirjana Radovanović Pejović

- Advertisement -