Akcija „Libergrafa“ naišla na dobar odziv kod užičkih privrednika, pojedinaca i oni su svojim donacijama doprineli da akcija bude uspešna. Ukupno je prikupljeno 664.400,00 dinara. „Libergraf“ je ranije pokrenuo akciju prikupljanja novca za kupovinu prečišćivača vazduha u užičkim vrtićima. U prvoj nedelji trajanja akcije prikupljena su sredstva za 20 prečišćivača, koji su krajem januara uručeni užičkim vrtićima.

U okviru akcije prikupljanja sredstava za nabavku prečišćivača vazduha za Predškolsku ustanovu Užice, Građanske čitaonice “Libergraf” u periodu od 12. januara do 20. februara 2023.godine, ukupno prikupljeno 664.400,00 dinara i isporučen 31 modela XIAOMI Air Purifier 4 EU.


U saopštenju Građanska čitaonica “Libergraf” upućuje „zahvalnost kompanijama Textil d.o.o, Prvi partizan a.d., Bohor d.o.o, PBS Logistics d.o.o., Slacom o.d., Trgo-agent d.o.o., Metaling Pro d.o.o., Jufka proizvod d.o.o., Letsgodev d.o.o., Unitrag d.o.o., Jedinstvo metalogradnja a.d., Marking d.o.o., Ardu Sport d.o.o., Elektrotermija d.o.o. i Nova pekara, Poslovnom klubu zapadne Srbije, kao i Maji Nedeljković, dr. Maji Gulan, dr. Nebojši Lučiću, dr. Damjanu Tošoviću i Dejanu Petroviću“, jer su svojim donacijama doprineli da akcija uspe.

Podela prečišćivača vazduha u užičkim vrtićima (Foto: GČ „Libergraf“)


U saopoštenju se dalje navodi da im je cilj da: „Sve jaslene grupe, kao i određen broj mlađih grupa, u 11 užičkih vrtića budu opremljeni aparatima koji će obezbediti da naši najmalađi sugrađani dišu čist vazduh barem u zatvorenom prostoru.


Libergraf će i u budućnosti nastaviti da realizuje ovakve humanitarne aktivnosti kako bi sve javne prostorije u kojima borave deca, mladi i trudnice opremili adekvatnim aparatima za prečišćavanje vazduha i na taj način doprineli zaštiti zdravlja najugroženijih grupa stanovništva od prekomernog zagađenja vazduha.“


Građanska čitaonica „Libergraf“ je ranije pokrenula akciju prikupljanja novca za kupovinu prečišćivača vazduha u svim užičkim vrtićima. U prvoj nedelji trajanja akcije prikupljena sredstva za 20 prečišćivača, koji su krajem januara uručeni užičkim vrtićima. Akcija je nastavljena, plan je da se prečišćivači nabave i za osnovne škole i zdravstvene ustanove.


Podsetimo, akcija „Libergrafa“ je inicirana zbog zagađenja vazduha u gradu, pošto zagađujuće materije znaju biti i do deset puta veće koncentracije od maksimalno dozvoljenih.

- Advertisement -