Naslovna Ključne reči LIBERGRAF

Ključna reč: LIBERGRAF

GRAD UŽICE OPSTRUIRA Sprovođenje građanske inicijative

Udruženje građana "Libergraf" iz Užica o spornim Odlukama o proglašenju zaštićenog područja "Klisura Đetinje" navodi: Užičanima su uskraćena ustavna prava, Đetinja je bez prave zaštite, a Grad Užice, po njima, opstruira sprovođenje građanske inicijative.

ZAKON POŠTOVATI Klisuru Đetinje sačuvati

Grad Užice samovoljno i mimo zakonom propisane procedure menja odrebe Odluke o proglašenju predela izuzetnih odlika "Klisura Đetinje", navodi u saopštenju Građanska čitaonica "Libergraf". Sednica Skupšteine zakazana je za 29. jun i jedna od tačaka se odnosi na „Klisuru Đetinje“.

AKCIJA LIBERGRAFA Novi prečišćivači vazduha

Za predškolske ustanovi nabavljen 31 prečišćivač vazduha, a cilj je da sve jaslene grupe, kao i određen broj mlađih grupa, u 11 užičkih vrtića budu opremljeni aparatima koji će obezbediti da najmalađi sugrađani dišu čist vazduh barem u zatvorenom prostoru.

Užički „LIBERGRAF“ Nabavio prečišćivače vazduha

Za užičke vrtiće u prvoj nedelji akcije Građanske čitaonice "Libergraf" nabavljeno 20 prečišćivaća, koji će biti uručeni najpre vrtiću "Poletarac", a potom i vrtićima: "Bambi", "Neven" i "Zeka".

„LIBERGRAF“ Zahteva hitnu reakciju nadležnih

Nedavno je Đetinja ponovo „pobelela“ najverovatnije od kanalizacionih i drugih otpadnih voda koje su u nju ispuštaju, javnost zahteva da se nađu oddgovorni i kazne, a Građanska čitaonica “Libergraf” zahteva urgentnu reakciju nadležnih republičkih i gradskih organa, njihovo otkrivanje i kažnjavanje.

„LIBERGRAF“: Podržati rad socijalnih preduzeća

Zahtevamo da Grad Užice podrži osnivanje i rad socijalnih preduzeća, navodi se u saopštenju Građanske čitaonice "Libergraf" povodom nepoštovanja zakonskih obaveza koje proizilaze iz Zakona o socijalnom preduzetništvu.

VLADAN SINĐIĆ, Libergraf Zeleni plan za bezbrižan dan

Građanska čitaonica "Libergraf" spada u red organizacija koje se najviše interesuju za unapređenje životne sredine u gradu na Đetinji. Pokretači su brojnih akcija, a pažnju u poslednje vreme privlači program "Zeleni plan za bezbrižan dan". Vladan Sinđić smatara da je Užicu više nego potreban strateški pristup rešavanju problema zagađenja životne sredine.

KRIVIČNA PRIJAVA LIBERGRAFA Protiv odgovornih

Krivična prijava "Libergrafa" podneta je zbog nenadoknadive štete nanete spomeniku kulture „Stara hidrocentrala na Đetinji“, traži se odgovornost odgovornih lica u EPS-u i užičkom Odeljenju za uzbanizam.

VRUTCI SU SAGRAĐENI ZA SNABDEVANJE UŽICA PIJAĆOM VODOM

Sa protesta, zbog izgradnje mini centrale na jezeru Vrutci odakle se Užičani snabdevaju vodom, upućen je zahtev da se jezero ne koristi za energetske potrebe. Gradonačelnica odgovara: "Bez novih MHE na teritoriji grada Užica".

PROTEST PROTIV NOVE MHE NA BRANI VRUTCI

Užički "Libergraf" pozvao građane da se danas u 17 časova okupe na protestu ispred Gradske kuće i iskažu protivljenje izgradnji nove mini-hidrocentrale na brani jezera Vrutci, sa kojeg se Užice snabdeva vodom. Povodom informacija o eventualnoj ugroženosti vodosnabdevanja građana Užica zbog radova na brani hidroakumulacije „Vrutci“ Grad Užice se oglasio saopštenjem.
- Advertisement -
2,036FanovaLajkuj
996PratilacaZaprati
19PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE