Poetsko veče posvećeno je Vukomanu Vulu Tatoviću, u predstavi “Idem putem pa zagrlim drvo” igra naš poznati glumac Andrija Milošević. A cilj tribine, kako navode organizatori, je osnaživanje i podsticanje roditelja da prepoznaju diskriminaciju i da steknu znanja i veštine o mehanizmima za zaštitu od diskriminacije.

Poetsko veče u užičkoj Narodnoj biblioteci

Poetsko veče „Kuda me to vode nade izgubljene“, 18. memorijalno, posvećeno je Vukomanu Vulu Tatoviću.

Pored autora u poetskoj večeri učestvuju članovi Međuopštinske organizacije slepih Užice i njihovi prijatelji.

Poetsko veče planirano je za četvrtak, 2. marta 2023. godine, u 18:00 časova, u Narodnoj biblioteci Užice.

Organizatori su Narodna biblioteka Užice i Međuopštinska organizacija saveza slepih Srbije Užice.

Tribina: Zajedno u borbi protiv diskriminacije

Savet roditelja grada Užica organizuje tribinu “Zajedno u borbi protiv diskriminacije u vaspitnim i obrazovnim ustanovama”. Cilj tribine je osnaživanje i podsticanje roditelja da prepoznaju diskriminaciju i da steknu znanja i veštine o mehanizmima za zaštitu od diskriminacije.

Tokom tribine, koju će voditi predsednica Saveta roditelja grada Užica Milena Vićević i Gordana Savić iz Užičkog centra za ljudska prava i demokratiju, govoriće se o stereotipima, predrasudama, diskriminaciji kao i mehanizmima zaštite od diskriminacije, ulozi obrazovno-vaspitnih ustanova u promociji ravnopravnosti i zaštiti od diskriminacije.

Tribina je u četvrtak, 2. marta, sa početkom u 19:00 časova, u Velikoj sali Gradske kuće.

Predstava: “Idem putem pa zagrlim drvo”

Pored događaja iz kulture, a koji smo najavili u Narodnoj biblioteci Užice, Užičani će imati priliku da pogledaju i zanimljivu pozorišnu predstavu, u kojoj igra naš poznati glumac Andrija Milošević.

Andrija Milošević u urnebesnoj komediji priča o sinu kome majka traži devojku za brak, kandidatkinje se smenjuju, a majka i sin doživljavaju neverovatna iskustva.

Tekst je pisao Miodrag Mijo Karadžić, režija Jana Maričić, igra Andrija Milošević.

Predstava je u subotu, 04. marta, u 20:00 časova, na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Užice.

Ulaznice su u prodaji na biletarnici Narodnog pozorišta radnim danima od 14:00 do 20:00 časova, po ceni od 1.500 dinara.

- Advertisement -