Međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja sprovodi se u Srbiji od 6. do 12. marta ove godine. Zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa u saobraćajnim nezgodama prošle godine poginulo je 97 vozača i 47 putnika u putničkim vozilima.

Međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja od izuzetnog je značaja, s obzirom da je nekorišćenje pojasa trenutno jedan od najvećih problema u oblasti bezbednosti saobraćaja u Republici Srbiji.

U toku prošle godine, svega 48% poginulih vozača i 35% poginulih putnika koristili su sigurnosni pojas u trenutku saobraćajne nezgode. Drugim rečima, zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa u saobraćajnim nezgodama poginulo je 97 vozača i 47 putnika u putničkim vozilima.

MUP Užice (Foto: Arhiva UžiceMedia)

Međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja

Saobraćajna policija dosledno će preuzimati mere prema svim licima koja za vreme vožnje u motornim vozilima ne budu koristila sigurnosne pojaseve, kako na prednjim, tako i na zadnjim sedištima, kao i prema onima koji decu budu prevozili na nepropisan način.

U toku 2022. godine, zbog nekorišćena sigurnosnog pojasa sankcionisano je 195.226 učesnika u saobraćaju, dok su zbog nepropisnog prevoženja dece u vozilima sankcionisane 2.574 osobe, saopšteno je iz MUP Srbije.

Vodite računa kada su deca u pitanju, vežite pojas, prilagodite brzinu uslovima puta…

Verovali ili ne: Vozio 244,2 kilometra na čas


Najnoviji slučaj sa deonice Novi Sad – Beograd, na teritoriji Zemuna, nadmašuje većinu dosadašnjih objava o brzoj vožnji, jer je policija presretačem zaustavila i isključila iz saobraćaja vozača „mercedesa“ (22), državljanina Italije, koji se kretao brzinom od neverovatnih 244,2 kilometra na čas. Protiv njega je podneta prekršajna prijava zbog nasilničke vožnje.

Oprez na putu, pojacana kontrola saobraćaja (Foto: NT Užicemedia/Arhiva)

Nedavno su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije Užice, presretačem kod Kremana zaustavili i isključili iz saobraćaja mladića (23), državljanina Bosne i Hercegovine, koji je automobilom marke „audi“ vozio 203,1 kilometar na čas. Na tom delu puta ograničenje brzine je bilo 80 kilometara na čas. Protiv njega je podneta prekršajna prijava zbog nasilničke vožnje.

Aktuelni podaci o kovidu za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -