Žensko preduzetništvo bila je tema konferencije organizovane pod sloganom „Svako to može“, u organizaciji Udruženja građana „Zlata“ u saradnji sa Savetom za Rodnu ravnopravnost Оpštine Čajetina. Konferencija je održana u u Inovacionom centru na Zlatiboru. Razgovaralo se o poslovnoj, emotivnoj, prodajnoj i ličnoj edukaciji.

Među temama na konferenciji ove godine su obuhvaćeni: biznis model i delovi, digitalna prodaja, upravljanje energijama emocija i novca, balans poslovnog i privatnog života…


Konferenciju, održanu na Zlatiboru je otvorila Slavica Brković, predsednica Udruženje građana “Zlata”. U pozdravnom govoru, ona je naglasila da je ideja udruživanja proistekla iz spoznaje da timski rad može da donese rezultate.

Predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost opštine Čajetina Bojana Božanić, koja je i direktorka JP „Gold gondola Zlatibor“, istakla je da
je ova konferencija dugo spremana i početak je jednog divnog projekta.

– Mi smo zajedno sa Udruženjem “Zlata” i Savetom za rodnu ravnopravnost opštine Čajetina realizovali ovu konferenciju da bi se okupilo što više žena i mladih koji su na početku svog razvojnog puta žena koje su se ostvarile u poslu.
Naš je cilj da ih što više umrežimo, da im budemo veza kako bi one na jednom mestu mogle da dobiju odgovore i da budemo
zajedno. Ovo je samo početak našeg rada na unapređenju znanja i iskustava, – rekla je Bojana Božanić.

Obraćajući se učesnicama konferencije, Slađana Vulović, u ime opštine Čajetina, rekla je da opština podržava ovakve projekte.

– Današnja konferencija okupila je žene iz čitave Srbije, koje žele da se ostvare kao preduzetnice, kao i sve one koje smatraju da mogu doprineti daljem razvoju ženskog preduzetništva kroz razmenu iskustava, edukacije, inovacije i kreativnosti, – rekla je Vulović.

Učesnice konferencije na Zlatiboru, na temu žensko preduzetništvo, su se složile sa organizatorima da je dobro razvijeno preduzetništvo odlika ekonomski stabilnih tržišta, te je osnaživanje ovog sektora od ključne važnosti za dalji ekonomski razvoj, smanjenje nezaposlenosti i povećanje privrednih subjekata koji plaćaju porez.

Udruženje poslovnih žena dodeljuje nagrade CVET USPEHA ZA ŽENU ZMAJA NAJBOLJIM PREDUZETNICAMA Srbije, a kako je to izgledalo na jednoj od ranijih dodela iz teksta UžiceMedia.

Žene preduzetnice na konferenciji na Zlatiboru (Foto: Opština Čajetina/Gold gondola „Zlatibor“)

Aktuelni podaci o kovidu za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -