Naslovna Ključne reči ŽENE

Ključna reč: ŽENE

Dan sećanja na ŽENE ŽRTVE NASILJA #Pamtimo ubijene žene!

Ove godine akcija obeležavanja 18. maja – nacionalnog Dana sećanja na žene žrtve nasilja nosi naziv #Pamtimo ubijene žene! sa ciljem da se prisetimo 406 žena i devojčica koje su u periodu od 2011. do 2023. godine ubijene u Srbiji.

PRAVA ŽENA u kulturnom nasleđu Srbije – Izložba u Užicu

U prestonici kulture 2024. godine je otvorena izložba pod nazivom „Prava žena u kulturnom nasleđu Srbije“ u parku na Trgu Svetog Save ispred Kulturnog centra u Užicu.

DA NJENO PONOVO BUDE NJENO! Kampanja AŽC u toku

Organizacija je za tri decenije postajanja podržala više od 30.000 žena koje su preživele nasilje, pokrenula je kampanju prikupljanja sredstava za svoj Fond za urgentnu podršku ženama – „Da njeno ponovo bude njeno“. Zašto je crvena tašna u rukama 30 poznatih žena simbol otpora nasilju?

MEĐUNARODNI DAN ŽENA 8. MART Kako ga i od kada slavimo

Bez obzira da li ste za proslavu Dana žena, ili ne, sigurno se slažemo da su ljubav i pažnja najbitniji. A šta ima lepše nego kada dragoj osobi majci, sestri, devojci, prijateljici, baki izmamite osmeh na lice. U tekstu i o drugim temama, pa i o jednom istraživanju po kome je Užice jedna od najpopularnijih destinacija za solo putovanja žena.

ŽENA NA SELU, VAZDA MUČENICA

Položaj žene u selu bio je i ostao težak, možda se u novije vreme donekle stanje popravilo, ali i dalje je to daleko od dobrog. A broj maltretiranih i ubijenih žena iz godine u godinu raste, veliki postotak se odnosi upravo na žene na selu.

ŽENE ZLATIBORSKOG KRAJA Od običnih do visokoobrazovanih

"Prvi kompletan popis stanovništva i imovine u Srbiji, kada su prvi put popisane i osobe ženskog pola, izvršen je 1863. godine. Po ovom popisu, na velikom imanju ispod Gradine, smestila se pordica Miloja Nikića", zabeleženo je u knjizi Snežane Đenić.

Šta sve ženama olakšava danas NEGU LICA?

Nega lica je važan deo rutine svake žene. Međutim, životni stilovi i obaveze mogu često otežati održavanje pravilne nege. Srećom, postoji nekoliko stvari koje ženama olakšavaju negu lica i omogućavaju im da izgledaju sveže i blistavo. U nastavku ćemo navesti neke od stvari koje ženama danas u velikoj meri pomažu da imaju negovanu kožu lica.

Ulična akcija ZAUSTAVIMO UBIJANJE ŽENA!

U Srbiji preminula žena na koju je 13. novembra 2023.g., pucao njen vanbračni partner. Ona je ove godine 28 žrtva femicida u Srbiji i deveta koja je ubijena vatrenim oružjem.

ŽENE U SELIMA Prijaviti nasilje, još uvek je sramota!

Nikada se nije više govorilo i pisalo o nasilju nad ženama, a nikada manje radilo na prevenciji nasilja i sprečavanju da se ponovi u konkretnim slučajevima. Iako postoji nekoliko zakona čijom primenom bi se sprečavalo ili smanjilo nasilje nad ženama, izgleda još uvek je sve na početku.

APEL medijima Prestati kriviti majku pretučenog deteta

Apelujemo da se prestane sa okrivljavanjem majke pretučenog deteta dok istraga ne utvrdi da li postoji njena odgovornost, poručuju iz Autonomnog ženskog centra.
- Advertisement -
2,036FanovaLajkuj
996PratilacaZaprati
19PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE