18.3 C
Užice
субота, 30 септембра, 2023
Naslovna Ključne reči ŽENE

Ključna reč: ŽENE

Bespovratno 600 miliona dinara za PREDUZETNICE

Ministarstvo privrede raspisalo javni poziv u okviru Programa podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za žensko preduzetništvo u ovoj godini. Raspoloživa bespovratna sredstva za sprovođenje ovog programa su 600 miliona dinara. Javni poziv je otvoren do utroška sredstava.

MEDIJI O NASILJU Senzacionalistički, krši se Kodeks

Medijski izveštaji često su senzacionalistički i stereotipni. Takođe, često krše Kodeks novinara Srbije i profesionalne i etičke principe kada izveštavaju o ovakvim slučajevima. Od početka ove godine u Srbiji je zabeleženo 22 femicida.

PREDUZETNIŠTVO Žena sve više u biznisu

Preduzetništvo žensko jača, a poruka "Volim svoj život" upućena je sa druge konferencije u organizaciji Udruženja građana „Zlata“, uz podršku Saveta za rodnu ravnopravnost Opštine Čajetina i JP „Gold gondola Zlatibor“, održane u hotelu "Palisad".

JAVNO SLUŠANJE Povodom ubistva žene

Predlažemo da se u Narodnoj Skupštini, pred Odborom za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova u narednim mesecima održi javno slušanje vezano za postupanje, odnosno pogrešno postupanje institucija koje je dovelo do ubistva žene u Pirotu, navedeno je u inicijativi za javno saslušanje, upućenoj Narodnoj skupštini Srbije, Odboru za ljudska prava i ranopravnost polova.

Udruženje Fenomena: Besplatna pravna pomoć

U saradnji sa pravnicima i advokatima urađen je sajt na kome se nalaze najvažnije informacije i pouke o ostvarivanju prava na besplatnu pranu pomoć, odgovori na pitanja kojoj službi da se obrate u svom gradu... sa posebnim akcentom na ostvarivanje ovog prava za žrtve nasilja u porodici.

Razoružajte Srbiju! Reagujte pre zločina, ne posle!

Danas je ubijena još jedna žena. U Srbiji je od početka godine ubijeno 15 žena i dve maloletne devojčice (od 16 i od 2 godine) u porodično-partnerskom odnosu.

U „SVETU ŽENA“ Novinarke: Žene treba osnažiti

Manifestacija „Svet žena“, koju priređuje Centar za kulturu „Vuk Karadžić“, nastavljena je danas gostovanjem Kluba žena u medijima „Zorica Višnjić“, osnovanog u septembru prošle godine na inicijativu Poslovnog udruženja (PU) „Lokal pres“.

NOVINARKE U lokalnim medijima

Borba za radna prava i dostojanstven život žena na ovim prostorima traje već 112 godina i 8. mart kao važan istorijski i politički datum prilika je da se njihov glas čuje i ukaže na poziciju žena u različitim profesijama.

OSMI MART Borba za ravnopravnost traje

Međunarodni dan žena ustanovljen je 1910. godine, nastao kao dan sećanja na borbu za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca. Podaci o 9 ubijenih žena u Srbiji od početka 2023. godine i 27 žena koje su tokom 2022. godine ubijene u femicidu, nimalo ne ohrabruju.

Obrazovanjem do ravnopravnog sveta bez nasilja

Danas je 25. novembar Međunarodni dan borbe protiv nasilja prema ženama. Samo u toku ove godine do današnjeg dana ubijeno je 25 žena i devojčica. Mi muškarci, koji nismo takvi, u solidarnosti sa svim ženama koje trpe nasilje glasno kažemo STOP nasilju.
- Advertisement -
1,726FanovaLajkuj
748PratilacaZaprati
15PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE