5.1 C
Uzice
subota, 22 februara, 2020
Naslovna Ključne reči ŽENE

Ključna reč: ŽENE

ODLASKOM NA KONCERT MAJE LOUIS PODRŽAVATE ŽENE SA ISKUSTVOM NASILJA

Koncert „Buđenje“ biće održan krajem februara na Dorćol Platzu, a od svake prodate karte pet odsto se donira Autonomnom ženskom centru, za podršku ženama sa iskustvom nasilja.

Udruženje poslovnih žena dodelilo nagrade CVET USPEHA ZA ŽENU ZMAJA NAJBOLJIM...

Među nagrađenima je i Malina Stanojević, vlasnica istoimenog Poljoprivrednog gazdinstva i predsednica Udruženja žena “Sačuvajmo selo”, iz Priboja, kojoj je dodeljeno specijalno priznanje za razvoj ruralnog ženskog preduzetništva.

DOBRA PROCENA RIZIKA – KLJUČ DA SE SPASI NEČIJI ŽIVOT!

Povodom poslednjih slučajeva ubistava žena u Srbiji Mreža Žene protiv nasilja smatra da su ova ubistva pravilnom procenom rizika i postupanjem po zakonu mogla biti sprečena.

OTVORENO PISMO REPUBLIČKOM JAVNOM TUŽILAŠTVU

- Želimo da istaknemo da je gubitak života žena nenadoknadiv. Ako se za to ne preuzme odgovornost, žene će biti ubijane od strane svojih partnera i bivših partnera zbog propusta državnih organa koji nisu preduzeli sve što je u njihovoj moći da ih zaštite, - navedeno je u pismu Autonomnog ženskiog centara Republičkom javnom tužilaštvu.

MREŽA ŽENE PROTIV NASILJA SOS za poštovanje zakona

Mreža Žene protiv nasilja podseća da se prema Zakonu o socijalnoj zaštiti, član 64, usluge socijalne zaštite nabavljaju od pružaoca usluga socijalne zaštite koji je za to licenciran kroz postupak javne nabavke, te da i nabavka usluge Nacionalni SOS telefon za žene žrtve nasilja mora biti obavljena u skladu sa Zakonom.

DAN SEĆANJA NA ŽENE ŽRTVE NASILJA po prvi put se obeležava...

Povodom Dana sećanja na žene žrtve nasilja predviđena su okupljanja u Beogradu, Novom Sadu, Leskovcu, Užicu, Kruševcu, Tutinu.

DAN SEĆANJA NA ŽENE ŽRTVE NASILJA Kad sistem ne reaguje, reaguje...

Aktivistkinje Autonomnog ženskog centra (AŽC), u susret Danu sećanja na žene žrtve nasilja koji će se prvi put ove godine u Srbiji obeležiti 18. maja, javnosti su predstavile podatke  o rasprostranjenosti i karakteristikama femicida. Porazan podatak - od početka godine ubijeno 20 žena!
- Advertisement -
695FanovaLajkuj
344PratilacaZaprati
4PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE