Železnička stanica u Užicu renovirana skoro, pre tri godine, ali je opet u lošem stanju, navodi Stranka slobode i pravde (SSP) u saopštenju prosleđenom medijima. „Česme na peronima ne rade, krovna konstrukcija je polomljena, klupe i putnici kisnu, voda iz neispravnih instalacija se sliva niz zidove, a ceo prostor izgleda zapušteno, prljavo i prepuno otpada“.

Železnička stanica Užice – Saopštenje SSP prenosimo u celosti:

„Odnos vlasti prema javnom dobru ili javnim uslugama predstavlja ogledalo države i najbolje govori o odnosu SNS-a prema građanima, zato i nakon mesec dana od našeg apela da se bar poprave i u funkciju stave pokretne stepenice i omogući putnicima pretovarenim koferima da dođu do perona na užičkoj železničkoj stanici nije urađeno ništa i stepenice i dalje ne rade.

Ovako danas izgleda stanica u Užicu (Foto: SSP Užice)


Sezona je počela, broj putnika se povećava, ali to nadležnim ne znači ništa, kao što im ne znače ni građani. Ostaje vam tako dragi sugrađani ili posetioci grada, da od ulaza do perona savladate 86 stepenika i nadate se da će biti neko da vam pomogne da izvučete kofere. Ali priča o neuspešnoj rekonstrukciji i renoviranju užičke železničke stanice, izvršenoj pre nepune tri godine se tu ne završava, jer se sve u međuvremenu raspalo.

Česme na peronima ne rade, jer ne funkcionišu odvodi pa se voda iz njih sliva u kancelarije na donjem novou. Krovna konstrukcija je polomljena, klupe i putnici kisnu, voda iz neispravnih instalacija se sliva niz zidove, a ceo prostor izgleda zapušteno, prljavo i prepuno otpada.

Renoviranje je plaćeno 35 miliona dinara, izvođač radova je bila firma “BMC Konekt“, a kako je tada rekla Radojka Avramović, šef sekcije za saobrajćne poslove Užice:

„Rekonstruisani su fasada i krov, uređene kancelarije, ponovo rade pokretne stepenice, u funkciju stavljen javni toalet i izvršena je kompletna rekonstrukcija svih instalacija u ovom objektu, tako da se kvalitet usluge prema našim putnicima popravlja.

Posle parternog i spoljnog uređenja stanica je ukras „Infrastrukture železnice Srbije“ i grada Užica“, pa pitamo ovom prilikom ko je primio radove nakon “rekonstrukcije OVOG UKRASA” jer u stanici ne fukcioniše ništa od navedenog, a najveće žrtve su putnici dok je građane Užica i časne radnike železnice sramota“, navedeno je u saopštenju Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Užice.

Podsećamo, Železnička stanica u Užicu je izgrađena 1977. godine, a tokom 2019. godine je rekonstrisana, dobila je novi izgled i novi krov koji je godinama prokišnjavao zbog dotrajalosti.

Železnička renovirana 2019. godine (Foto: Arhiva UžiceMedia)

Najnovije informacije o redu vožnje i drugim aktivnostima na stranici Železnica Srbije, o požeškim lokomotivama i mokrogorskoj Nostalgiji, više iz tekstova UžiceMedia.

- Advertisement -