Užička zelena pijaca biće premeštena na prostor ispred Gradskog stadiona zbog radova treće faze rekonstrukcije i uređenja. Rekonstrukcija prve faze počela je septembra 2018. godine.

21. jun

JKP „BIOKTOŠ: Obaveštenje

RJ „Pijace“ obaveštava građane da će zbog rekonstrukcije treće faze uređenja zelene pijace, doći do promene lokacije pijace do zaršetka radova na rekonstrukciji. Pijaca se premešta danas, 21.06. 2022.godine , na parking pored stadiona i neće raditi.

Od sutra, na novoj lokaciji pijaca nastavlja sa letnjim režimom rada, radnim danima i subotom od 05:00 do 18:00 časova, a nedeljom od 05:00 do 13:00 časova.

Zbog premeštanja lokacije zelene pijace najljubaznije molimo građane da sklone svoja vozila radi uspešnije realizacije premeštanja.

20. jun

Treća faza rekonstrukcije Zelene pijace

Treća faza rekonstrukcije pijace podrazumeva natkrivanje kompletnog prostora, izjavio je Branislav Marić izvršni direktor JKP  „Bioktoš“. On je naveo da je odabran izvođač radova, i da će oni početi u ponedeljak, 27. juna.

– Od ponedeljka, 20. juna, kreće se sa izmeštanjem tezgi na novu lokaciju. Odlukom Gradskog veća nova lokacija će biti na prostoru parkinga na Gradskom stadionu, gde će biti smešteno od 80 do 100 tezgi.

Ova lokacija je ocenjena kao najbolja i za naše građane i za korisnike uslova jer zadovoljava pristup vozilima, tako da neće biti problema u vezi snabdevanja i dolaska na samu pijacu.

Vrednost radova je oko 50 miliona dinara bez PDV-a, rok za izvođenje radova je 120 dana. Očekujemo da će do jeseni radovi biti završeni i da ćemo imati nove uslove daleko bolje i za korisnike naših usluga i za same sugrađane, – izjavio je Marić za sajt grada Užica.

Marić je pozvao sugrađane na strpljenje i razumevanje, jer kako je istakao, ovo je privremeno rešenje. On je izrazio uverenje da će po završetku svih planiranih radova biti zadovoljni i zakupci tezgi i kupci.

Pijaca nastavlja sa letnjim režimom rada, radnim danima i subotom od 05:00 do 18:00 časova, a nedeljom od 05:00 do 13:00 časova.

Užička pijaca, prodaja mlečnih i suvomesnatih proizvoda (Foto: N.Tošić UžiceMedia)

Užička zelena pojaca – rekonstrukcija počela u jesen 2018. godine

Podsećamo, septembra 2018. godine, počela je prva faza rekonstrukcije gradske zelene pijace, kako je tada najavljeno u vrednosti od 40 miliona dinara, u kojoj je izgrađen objekat površine 600 kvadratnih metara.

Tada je najavljena i druga faza rekonstrukcije za narednu, 2019. godinu koja je podrazumevala gradnju još jednog objekta i postavljanje krovne konstrukcije. Sa ovom fazom investicija je vredna milion evra.

U međuvremenu je gradnja objekata završena i u prizemlju se nalazi 20 lokala koji se izdaju, a prostor na spratu namenjen je robnoj pijaci.

Radove na užičkoj pijaci je izvodila firma „Uepolis“. Vrednost radova druge faze je bila oko 51 milion dinara.

Užički pijac (Foto: Iz arhive Užicemedia)

Hroniku kovid – 19 tokom maja i juna možete pogledati na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

Najvažnije servisne informacije tokom juna možete pogledati OVDE.

- Advertisement -