Vozila 116 kilometara na sat i to sa probnom vozačkom dozvolom, auto nije bio označen posebnom oznakom „P“. Pošto se bliži vreme maturskih proslava, iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) apeluju na mlade vozače da budu odgovorni i poštuju saobraćajne propise.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, presretačem su na državnom putu Požega – Užice zaustavili osamnaestogodišnju devojku koja je upravljala automobilom marke „reno“ brzinom od 116,7 kilometara na sat, na delu puta gde je za vozače sa probnom vozačkom dozvolom, ograničenje brzine kretanja 45 kilometara na sat.

Prilikom kontrole je utvrđeno da vozilo nije bilo označeno posebnom oznakom „P“, za vozače sa probnom vozačkom dozvolom.

Protiv osmanaestogodišnje devojke je podneta odgovarajuća prekršajna prijava.

Ministarstvo unutrašnjih poslova skreće pažnju da je u prethodnom periodu u saobraćajnim nezgodama nastradao veliki broj mladih osoba, uključujući dve osobe koje su upravljale vozilima sa probnom vozačkom dozvolom.

S obzirom na to da se bliži vreme maturskih proslava, apelujemo na mlade vozače da budu odgovorni, poštuju saobraćajne propise i ne dozvole da jedan trenutak nepažnje zauvek promeni njihov život i živote njihovih porodica, navedeno je u saopštenju MUP.

Vozila 116 kilometara na sat – Oprez u saobraćaju

Podsećamo, magaistrala prema Zlatiboru sapada u red opasnih, jer je u poslednjih pet godina 10 osoba izgubilo život, a najčešći uzroci svakako jesu neprilagođena brzina i nepoštovanje saobraćajnih propisa.

Od početka 2023. godine na deonici puta Užice-Zlatibor evidentirano je 48 saobraćajnih nezgoda, a jedna osoba je poginula.

U redovnim i pojačanim kontrolama, na deonici državnog puta Užice-Zlatibor, od početka godine saobraćajna policija otkrila je 6.456 vozača koji su počinili prekršaje. (VIDEO)

Najviše je sankcionisano prekršaja prekoračenja brzine – 4.099, a potom i nepropisnog preticanja – 948 i nekorišćenja sigurnosnog pojasa – 275.

Policija je za volanom zatekla 177 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola, ali zabeležila i druge prekršaje, podaci su užičkog MUP-a.

Oprez u vožnji (Foto: Arhiva UM)

Pogledajte i druge tekstove iz oblasti društvaputopise i reportaže sa stranice Užicemedia.

- Advertisement -