Vesnić u Španiji osvojio drugo mesto i sa ekipom odmah nastavlja put ka Portugalu, gde će se na stazi Rampa dal Falpera pokraj Brage voziti treći trkački vikend FIA EHCC.

Španska staza Subida al Fito u Ariondasu po 52. put je ugostila najbolje evropske automobiliste, a jedini srpski predstavnik u ovom takmičenju osvojio je odlično drugo mesto u najbrojnijoj grupi 3.

Vesnić je zadovoljan svojim nastupom u Španiji.

Ponovo na podijumu, Vesnić nastavlja takmičenje u Portugaliji

“Odradili smo ono što smo zacrtali, možda i uspešnije nego što sam se nadao. Prošle godine na istoj stazi sam bio četvrti, a ove poboljšao vreme za gotovo šest sekundi, i sve to na stazi koja je daleko od idealne za moj auto. Spora i krivudava, više odgovara konkurenciji sa „micubišijima“ i „hjundaijima“.

Uz sve to treba napomenuti da sam morao biti veoma obazriv jer već sledećeg vikenda je trka u Portugalu, pa vremena za popravke sigurno ne bi bilo. Na kraju je brži od mene bio samo Italijan Antonino Miljolo, te svakako moram biti zadovoljan”, – kaže Vesnić.

U Španiji se uz Miljola i Vesnića na podijum popeo i Anže Dovljak, a kako je podijum isti kao na otvaranju sezone u Austriji, jasno je ko će ove sezone biti pretendent na titulu.

Milovan Vesnić sa ekipom odmah nastavlja put ka Portugalu, gde će se na stazi Rampa dal Falpera pokraj Brage voziti treći trkački vikend FIA EHCC.

Podsećamo, naš automobilista Milovan Mikica Vesnić, osvojio je drugo mesto u Austriji što je na početku početku sezone dobro i obećava pred predstojeći Šampionat Evrope na brdskim stazama. Stiče se utisak da duga zimska pauza nije previše uticala na našeg asa, koji je jedini predstavnik Srbije u ovoj seriji.

Kalendar takmičenja:

26-28.04. Austrija
10-12.05. Španija
17-19.05. Portugal
31-02.06. Češka
14-16.06. Nemačka
12-14.07. Italija
26-28.07. Poljska
16-18.08. Švajcarska
30-01.09. Slovenija
13-15.09. Hrvatska

Tekst i foto: Press tim Vesnić

Pogledajte i druge tekstove iz sportaputopise i reportaže sa stranice Užicemedia.

- Advertisement -