Šampionat Evrope Milovan Vesnić kaže: „Ne želim da budem previše skroman, jer verujem da smo i tim i ja ove godine spremni za veće domete i prvu pobedu“ i dodaje, pripreme teku po planu, uloženo je puno truda oko pripreme automobila.

Prošla sezona bila je puna uspona i padova, prouzrokovanih, pre svega, tehničkim problemima, ali je timu donela veliko iskustvo tako da jedini srpski predstavnik u elitnom takmičenju po pokroviteljstvom FIA u 2024. s pravom pretenduje na najviši plasman.

Vesnić će u 2024. nastupiti za volanom automobila „audi RS3 LMS TCR“, koji je dodatno modifikovan u radionici Automobilskog sportskog kluba Vesnić uz pomoć tuning kuće Freaks Motorsport iz Beograda.

Domaća pamet i znanje ujedinjeni su kako bi se automobil maksimalno pripremio i bio konkurentan evropskim timovima na brdskim stazama.

– Uložili smo mnogo truda i rada oko pripreme automobila za ovu godinu i iskreno jedva čekam da se ponovo nađem za volanom. Ne želim da budem previše skroman, jer verujem da smo i tim i ja ove godine spremni za veće domete i prvu pobedu.

Automobil smo testirali na pisti NAVAK, veoma sam zadovoljan i sa mnogo optimizma krećemo za Austriju na prvu trku. Ni konkurencija nije sigurno spavala, a broj od preko 30 takmičara u mojoj grupi obećava vrhunsku borbu,- poručuje Milovan Vesnić.

FIA EHCC je najstariji šampionat pod otkriljem Svetske automobilističke federacije i sastoji se od deset takmičenja na teritoriji čitave Evrope, od Portugala do Poljske.

Trke u formatu dve kvalifikacione i dve takmičarske vožnje u proseku prati više desetina hiljada gledalaca na samoj stazi gde mogu uživati u nadmetanju više od dvesta najboljih automobilista Starog kontinenta.

Sve je spremno za novu sezonu (Foto: Press tim Vesnić)

Sezona počinje u poslednjoj nedelji aprila, a završava se sredinom septembra, navode iz press tima Vesnić.

Kalendar takmičenja:

26-28.04. Austrija
10-12.05. Španija
17-19.05. Portugal
31-02.06. Češka
14-16.06. Nemačka
12-14.07. Italija
26-28.07. Poljska
16-18.08. Švajcarska
30-01.09. Slovenija
13-15.09. Hrvatska

Pored teksta – Šampionat Evrope MILOVAN VESNIĆ Spreman za novu sezonu – pogledajte i naše druge tekstove o sportu, putopise i reportaže.

- Advertisement -