Milovan Vesnić počinje turneju, ovog vikenda na programu je trka u Španiji u prestonici svetskog kajakaštva, gde se na brdskim stazama očekuje više od 100.000 gledalaca.

Najbolji evropski trkači će 52. put voziti uspon na legendarnom Subida al Fito. Vesnić o stazi u Španiji kaže:

„Biću umeren ako kažem da mi je ova staza jedna od onih koje mi nisu previše drage. Uska, neravna i krivudava, više priliči reli brzincu i nikako ne odgovara mom „audiju RS3 LMS“.

Ako na sve to dodamo nepredvidive vremenske uslove i moguću kišu, što daje dodatnu prednost vozilima sa pogonom na četiri točka, jasno vam je da smo ovde u podređenom položaju. Ispred mene i ekipe je težak vikend, ali se definitivno nećemo predati.

Motiv mi daje što je moja grupa 3 i dalje najbrojnija, a pored konkurenata sa kojima sam se već takmičio u Austriji tu su i domaćini. Od njih moram da izdvojim desetostrukog šampiona Španije Havijera Vilja Garsiju, momka koji je rođen u Ariondasu, a u svojoj karijeri je bio test vozač Zaubera u Formuli 1, ali i zabeležio jedan podijum u šampionatu sveta turing automobila. Ovde ću voziti „ford fijestu“ pripremljenu za reli i definitvno važi za prvog favorita“, – poručuje Milovan Vesnić iz Španije.

Užički i srpski automobilski as Milovan Mikica Vesnić sa ekipom je već na licu mesta, uveliko pripremaju automobil, za specifične uslove ove 5.350 metara duge staze.

Program obuhvata tri trening vožnje u subotu kao i tri takmičarske u nedelju. Zbir dve najbolje odrediće plasman vozača na 52. brdskoj trci Subida al Fito, – navedeno je u informaciji Press tima Vesnić, koji su nam obezbedili fotografije.

Milovan Vesnić počinje turneju na Pirinejskom poluostrvu

Kalendar takmičenja:

26-28.04. Austrija


10-12.05. Španija
17-19.05. Portugal
31-02.06. Češka
14-16.06. Nemačka
12-14.07. Italija
26-28.07. Poljska
16-18.08. Švajcarska
30-01.09. Slovenija
13-15.09. Hrvatska

Pogledajte i druge tekstove iz sportaputopise i reportaže sa stranice Užicemedia.

- Advertisement -