Vesnić na podijumu i u Hrvatskoj na kraju sezone Šampionata Evrope, treći u generalnom plasmanu grupe 3, tako je u velikom stilu završio svoju debitansku sezonu u najstarijem šampionatu pod pokroviteljstvom Svetske automobilističke federacije FIA.

Na stazi u Buzetu godinama se održava finale Šampionata Evrope na brdskim stazama. Ove sezone u svom prvom nastupu na ovoj trci, srpski automobilista Milovan Vesnić je nakon teške borbe uspeo da osvoji treće mesto i u velikom stilu završi svoju debitansku sezonu u najstarijem šampionatu pod pokroviteljstvom Svetske automobilističke federacije FIA.

U osam nastupa u sezoni 2023. FIA Šampionata Evrope na brdskim stazama, Užičanin je uz šest podijuma (tri puta drugi, tri puta treći) i dva četvrta mesta u konkurenciji od više od 20 automobilista iz cele Evrope, godinu završio kao treći u svojoj grupi 3 dok je u generalnom plasmanu sa više od 100 konkurenata iz 5 divizija ukupno fantastičan sedmi!

“Trka u Buzetu je još jedno novo iskustvo, fantastična staza, sjajna borba sa konkurencijom i fenomenalna atmosfera za kraj sezone. Želim da prvo čestitam glavnim konkurentima, šampionu Igoru Stefanovskom i drugoplasiranom Antoninu Miljolu i svim vozačima koji su izgurali do kraja ovu napornu godinu“, rekao je Vensić.

„Prešli smo gotovo 40.000 kilometara od Portugala do Poljske, uzduž i popreko cele Evrope, učili staze, namučili se sa automobilom koji nije bio baš spreman za ovakve izazove, ali naučili smo mnogo, stekli nove prijatelje i sezonu završili više nego uspešno. Prezadovoljan sam rezultatima.

Treće mesto u ovakvoj konkurenciji je ogroman uspeh. Da smo imali više sredstava, a manje problema sa automobilom, ne bi preskočili dve trke u Češkoj i Italiji, pa bi možda i rezultat bio bolji. Malo ćemo odmoriti, imamo mnogo planova, a zima će začas proći. Cilj je da se 2024. vratimo još spremniji i iskusniji, a verujem i još uspešniji.”

Vesnić treći

Trka u Hrvatskoj, nakon dve takmičarske vožnje završena je poretkom kao i u generalnom plasmanu nakon deset takmičenja. Najbrži je bio novi šampion Evrope, Makedonac Igor Stefanovski („hjundai i30“) ispred sada već bivšeg šampiona Italijana Antonina Miljole („micubiši lancer EVO 9“) i srpskog automobiliste Milovana Mikice Vesnića („audi RS3 LMS“), navedeno je u informaciji press tima Vesnić.

Milovan Vesnić (Foto: Press tim Vesnić)

Šampionat Evrope

Kalendar takmičenja:


• 14-16. april 2023. Francuska
• 28-30. april 2023. Austrija
• 05-07. maj 2023. Španija
• 19-21. maj 2023. Portugal
• 2-04. jun 2023. Češka
• 16-18. jun 2023. Italija
• 30. jun-2. jul 2023. Poljska
• 18-20. avgust 2023. Švajcarska
• 01-03. septembar 2023. Slovenija
• 15-17. septembar 2023. Hrvatska

- Advertisement -