Sevojno je danas bilo domaćin sedme Olimpijade penzionera Zlatiborskog okruga, kvalifikaciono takmičenje za učešće na 16. Olimpijadi sporta, zdarvlja i kulture „trećeg doba“ Srbije, koja će biti održana početkom oktobra u Vrnjačkoj Banji.

Marković je u ime predsednika Saveza penzionera Srbije Andreje Savića i u svoje lično ime, srdačno pozdravio penzinere Zlatiborskog okruga i tom prilikom poručio da će država Srbija učiniti sve da našim najstarijim sugrađanima „trećeg doba” nastojati da obezbedi i unapredi svakodnevni život najstarijih građana.


„Naša organizacija je državotvorna i veruje u svoju državu, zahvaljujući predsedniku Republike Aleksandru Vučiću što je pokazao brigu o našim penzionerima. Posebno bi pohvalio odličnu saradanju Udruženja penzionera Sevojno sa lokalnom samoupravo na čelu sa predsednicom opštine Sevojno Mirjanom Đurić, koja je ove godine izdvojila značajna sredstva za renoviranje prostorija Udruženja.


Na primeru našeg proslavljenog sportskog trenera Svetislava Pešića, iako je penzioner i dalje trenira i pruža maksimalnu podršku našim mladim košarkašima, vidimo da mlađi i tekako treba mnogo uče od starijih i iskusniji.


Mi uveliko radimo da u našu Olimpijadu uključimo naš podmladak (unuke, sinove, kćeri…). U duhu sportskog pozdrava: „Svi za jednoga, jedan za svi“, živeli naši penzioneri“, naglasio je Marković.

Olimpijada penzionera u Sevojnu (Foto: Savez penzionera Srbije)


Inače, takmičenje na sedmoj Olimpijadi Zlatiborskog okruga je kvalifikaciono za učešće na 16. Olimpijadi sporta, zdarvlja i kulture „trećeg doba“ Srbije u Vrnjačkoj Banji, koja će biti održana 1. oktobra ove godine.


U okviru olimpijade, u kojoj su učestovale ekipe udruženja penzionera iz opština: Arilje, Bajna Bašta, Kosjerić, Nova Varoš, Požega, Priboj, Prijepolje, Sevojno, Čajetina i grada Užica.

Takmičarske penzinerske ekipe bile su meštovite, muško- ženske, od ukupno pet članova, a takmičili su se u pet disciplinama: štafetno brzo hodanje, šah, pikado, fudbal i košarka, navedeno je u informaciji službe za odnose sa medijama Saveza penzionera Srbije.

Za još korisnih tekstovapratite naš sajt!

- Advertisement -