Milovan Mikica Vesnić trkački vikend u Austriji može oceniti samo kao perfektan! Iza srpskog automobilskog asa su dve pol pozicije i dve pobede u okviru šampionata centralne Evrope u automobilizmu što uz četvrto i drugo mesto timskog kolege Poljaka Jakuba Wyszomirskog ASK Vesnić stavlja u rang najuspešnijih timova ovog vikenda na čuvenom RedBull ringu.

– Ni malo jednostavan vikend je iza nas. U petak smo na programu imali kvalifikacije za obe trke i jednu trku dok je druga bila zakazana za subotu. Uz testove u četvrtak i dva automobila u boksu bilo je to dosta posla za celu ekipu. Ja sam naravno prezadovoljan postignutim rezultatima a još više vremenima krugova koji su bolji nego oni koji su ovde vozili takičari nemačke TCR serije, – poručio je Vesnić i dodao: -To dokazuje da smo na evropskom nivou i da uvek možemo da se trkamo sa najboljim vozačima TCR serije. Vesnić je bez većih problema držao konkurenciju iza sebe oba trkačka dana dok se njegovtimski kolega iz Poljske koji ove godine vozi za užički Ask Vesnić morao mnogo više pomučiti da stigne do pobedničkog postolja – „Zabavan i naporan vikend ali za to smo i došli. Polako počinjem da se privikavam na svoju Hondu i evo već posle četiri trke stižem do podijuma. Automobil je perfektno pripremljen i uživanje ga je voziti. Zahvaljujem se celom timu.“– izjavio je Wyszomirski nakon druge trke.

 

Milovan Mikica Vesnić je sa tri pobede i jednim drugim mestom sada ubedljivo prvi u okviru šampionata centralne Evrope u svojoj diviziji do 3500ccm kao i u okviru TCR kupa. Na kojoj će se sledećoj trci ASK Vesnić pojaviti zavisiće na žalost od budžeta ali start na hrvatskom Grobniku početkom avgusta gotovo je izvestan.

Rezultatati prve trke:

  1. Milovan Vesnić, SRB, ASK Vesnic, Seat Cupra TCR
  2. Jasmin Preisig, DEU, Steibel Motorsport, Opel Astra TCR
  3. Vaclav Nimc, CZE, Krenek Motorsport, Audi RS3 LMS TCR

 

Rezultati druge trke:

  1. Milovan Vesnić, SRB, ASK Vesnić, Seat Cupra TCR
  2. Jakub Wyszomirski, POL, ASK Vesnić, Honda Civic TCR
  3. Vaclav Nimc, CZE, Krenek Motorsport, Audi RS3 LMS TCR

Tekst i foto: Petar Jankovic ASK Vesnic

- Advertisement -