Vesnić drugi na početku sezone na brdskim stazama na Šampionatu Evrope, a pred njim su nova takmičenja. Velika nagrada Austrije na brdskim stazama Rechbergu vozi se krajem aprila, tako da srpski automobilski as i sportski klub Vesnić nemaju previše vremena za opuštanje jer ih očekuje nova staza i novi izazovi.

Gradić na jugu Francuske St. Jean du Gard u kojem živi samo 2500 stanovnika bio je domaćin prve trke Šampionata Evrope na brdskim stazama za sezonu 2023. Milovan Mikica Vesnić, jedini srpski predstavnik na najstarijem takmičenju pod okriljem Svetske automobilističke federacije FIA, početkom takmičarske godine može biti više nego zadovoljan.

Vesnić drugi u Francuskoj, krajem meseca novo takmičenje

Drugo mesto i srebrno odličje sigurno daje nadu za uspešan nastavak sezone. “Mislim da smo odradili fantastičan posao. Druga pozicija u okvakvoj konkurenciji, na stazi na kojoj prvi put nastupam veliki je uspeh. Tokom celog vikenda sam polako dizao formu, postizao sve bolja vremena i nakon dve takmičarske vožnje u nedelju završio kao drugoplasirani. Ima tu još dosta mesta za napredak, ali idemo korak po korak. Već za dve nedelje očekuje nas trka u Austriji i sada mogu da kažem da se nadam još jednom podijumu. Koje će to mesto biti zavisi od mnogo faktora, ali daću sve od sebe da se popnem još jednu stepenicu više. Ovo je jedna nova avantura i za mene i ceo moj tim i ponosan sam na postignutom uspehu i kako smo predstavili državu Srbiju”, izjavio je Vesnić nakon trke u Francuskoj.


U grupi tri, u kojoj se takmiči Vesnić, trijumfovao je bivši šampion Evrope, Makedonac Igor Stefanovski u „hjundaiju“, dok je prošlogodišnjeg pobednika i šampion Francuske Nikolas Granijer u „seat kupri“ bio treći.


Velika nagrada Austrije na brdskim stazama Rechbergu vozi se od 28. do 30. april tako da srpski automobilski sportski klub Vesnić nema previše vremena za opuštanje jer je pred njima nova staza i novi izazovi.


Kalendar ovogodišnjih takmičenja:


• 14-16. april 2023. Francuska
• 28-30. april 2023. Austrija
• 05-07. maj 2023. Španija
• 19-21. maj 2023. Portugal
• 2-04. jun 2023. Češka
• 16-18. jun 2023. Italija
• 30. jun-2. jul 2023. Poljska
• 18-20. avgust 2023. Švajcarska
• 01-03. septembar 2023. Slovenija
• 15-17. septembar 2023. Hrvatska

Inače, Milovan Mikica Vesnić i Automobilski sportski klub Vesnić takmiče se u FIA EHCC u 2023. godini. Vesnić nastupa za volanom automobila „audi RS3 LMS TCR“ koji je modifikovan u radionici ASK Vesnić kako bi bio konkurentan evropskim timovima na brdskim stazama.

Aktuelni podaci o kovidu za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -