Vakcine protiv COVID – 19  drugu buster dozu tj. 4. dozu, mogu primiti sve osobe uzrasta 18 godina i starije, kod kojih je od davanja prve buster doze (3. doze) prošlo najmanje pet meseci, pri čemu se druga buster doza prvenstveno preporučuje kod:

1.  osoba sa primarnim i sekundarnim imunodeficijencijama koje su u okviru primovakcinacije primile samo dve doze vakcine i buster dozu nakon toga;

2.  osoba starijih od 60 godina;

3.  osoba zaposlenih u zdravstvenim ustanovima koje rade na poslovima prilikom

kojih dolaze u kontakt sa pacijentima.

Vakcine protiv COVID – 19 i primena kod dece uzrasta 12 do 18 godina

Primena buster doze vakcine proizvođača Pfizer-BioNTech preporučuje se kod sve dece uzrasta 12 do 18 godina, kod kojih je od davanja druge doze vakcine prošlo najmanje pet meseci, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravlje Užice.

Vakcine protiv COVID – 19, se preporučjuju, sve manje novozaraženih

Inače, da podsetimo sve je povoljnije epidemiološka situacija u Užicu i ostalim opštinama Zlatiborskog upravnog okruga, tako da je iz dana u dan sve manje novozaraženih osoba. Takva je situacija i u ostalim mestima u Srbiji, pa se zdravstvene ustavnove vraćaju iz kovid sistema u normalan način rada.

U opštinama Zlatiborskog okruga kovid -19 je potvrđen kod 25 lica: Užice – 8, Požega – 6, Prijepolje – 4, Arilje – 2, Nova Varoš – 2, Sjenica – 2 i Čajetina – 1.

Od početka epidemije do danas ukupno je potvrđeno 73.652 slučajeva infekcije koronavirusom (COVID-19) na teritoriji Zlatiborskog okruga.

Prema podacima iz Zdravstvenog centra Užice ukupno je hospitalizovano 40 osoba  u bolnicama i stacionarima na području opština Zlatiborskog okruga.

Pozitivno je 24 lica u opštinama Okruga.

Na respirator je danas priključena jedna osoba.

Kući su sa lečenja otpušteno 16 osoba.

Hroniku kovid – 19 tokom marta možete videti na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

A najvažnije servisne informacije tokom marta u Užicu možete pogledati OVDE.

- Advertisement -