Zavod za javno zdravlje prijavio je epidemiju gripa Institutu „Dr Milan Jovanović Batut“ jer se na dnevnom nivou povećava broj obolelih.

Na osnovu dnevnog praćenja epidemiološke situacije u Opštoj bolnici Užice, na Infektivnom odeljenju je 28 pacijenata koji imaju simptome slične gripu, a sedam pacijenta je smešteno na Centralnu intenzivnu negu, od kojih je jedan životno ugožen.

Кako je navedeno dva pacijenta iz Zlatiborskog okruga su preminula od posledica gripa.

Prijavljivanjem epidemije pojačane su mere prevencije i zaštite u svim zdravstvenim, školskim, predškolskim, ustanovama socijalne zaštite i kolektivima. Mere se odnose na detaljnu higijenu, zabranu poseta, nošenje zaštitne opreme…

Opšta bolnica Užice

U protekloj nedelji registrovano je 1328 obolelih sa simptomima sličnih gripu što je značajan porast u poređenju sa prethodnom nedeljom ali i sa istim periodom prošle godine, podaci su Zavoda za javno zdravlje Užice.

Najveći broj obolelih je starosti od 30-64 godine, kao i od 15-29 godina. Virus gripa je komplikovanpo oboljenje pa je od petka 1. februara je na snazi zabrana poseta bolnicama u Užicu, Prijepolju i Priboju koje su u okviru Zdravstvenog centra Užice.

- Advertisement -