Užički dečji bazen – rekonstukcija počela u septembru 2021. godine, radovi su trebali da traju tri meseca i da bazen bude gotov u novembru. SSP pita nadležne da li misle da je strpljenje Užičana beskrajno, da ih vlast na ovoj način vređa i ponižava, zbog nemara, neispunjavanja preuzetih obaveza.

Saopštenje Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Užice (SSP) – užički dečji bazen – prenosimo u celosti:


„Još pre dve godine Gradski odbor SSP-a Užice je prvi skrenuo pažnju sugrađanima, na probleme vezane za rekonstrukciju Dečjeg bazena na Plaži. Kako je bilo planirano i pompezno najavljeno u medijima, radovi na rekonstukciji započeti u septembru 2021. godine, trebalo je da traju tri meseca i da budu završeni u novembru iste godine.

Međutim ušli smo u jul 2023. godine, a radovima se ne nazire kraj i u fazi smo “ovogodišnje rekonstrukcije prošlogodišnje rekonstrukcije“ jer su delimično završeni radovi prošlog leta, otišli u nepovrat pucanjem dna bazena, zbog pritiska koji se stvorio pražnjenjem vode iz gradskog kupališta.

U međuvremu, cena radova je od planiranih 20 miliona porasla na 38,5 miliona dinara, a novcem građana Užica iz gradskog budžeta, plaćena je agencija Omega koja je izradila projekat, kao i izvođač radova Dijamant invest iz Užica. Ovogodišnja kupališna sezona je odavno trebala da počne, a omanji bazen namenjen najlmlađim sugrađanima, koji je trebalo samo rekonsturiasti a ne izgraditi, još nije u funkciji i radovi još traju.

Zato pitamo nadležne da li misle da je strpljenje Užičana beskrajno i da ne vide da ih vlast pored svega ostalog što radi i na ovoj način brutalno vređa i ponižava svojom bahatošću, nemarom, nesposobnošću i neispunjavanju preuzetih obaveza. Zašto jasno ne kažu da dve godine nisu u stanju i neće, ne da izgrade nego da rekonstruišu postojeći dečji bazen, jer isklljučivo javno dobro, a ne njihovo privatno vlasništvo, pa nisu nešto preterano zainteresovani, da zadovoljavaju potrebe građana.

Na osnovu navedenog nudimo im i dobar predlog, da odustanu od rekonstrukcije i da ovaj svojevrsni “neimarski poduhat” proglasimo za užički Skadar na Bojani i uvrstimo ga pored komplet lepinje, u turističke znamenitosti grada, da ljudi dođu i da se čude“, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Užice.

I dok čekamo da užički dečji bazen počne sa radom, na gradskom bazenu počela letnja sezona, trajaće do početka septembra. Otvorena je terasa sa preko 100 ležaljki i suncobrana.

- Advertisement -