Užička novinarska škola – pozivamo mlade koji žele da se bave novinarskom profesijom da se prijave za radionice koju organizujemo već od novembra.

Tokom radionica posebna pažnja biće posvećena pravopisu, pravilnom govoru, javnom nastupu, pošto su jezik i kultura izražavanja važni za sve koji se bave novinarstvom. Takođe, predviđeno je savladavanje osnovnih novinarskih oblika izražavanja, kreiranje medijskih sadržaja za mlade i terenski rad. Polaznici će učiti od iskusnih užičkih novinara koji godinama rade u lokalnim i regionalim medijima i dopisnika nacionalnih medija iz Užica.

Predviđeno je da razgovaramo o novinarstvu, koliko mladi prate lokale medije, na koji način se informišu, koliko prate društvene mreže. Na jednoj od radionica vreme bi posvetili temi: „Kakve želim medije u gradu“.

Ideja je da na portalu Užicemedia https://uzicemedia.rs/ pokrenemo odeljak „Mladi“, koji bi uređivali polaznici novinarske škole.

Cilj konkursa je da se animiraju mladi ljudi da se bave novinarskom profesijom, pošto u užičkim lokalnim i regionalnim medijima ima malo mladih novinara.

Zainteresovani prijave mogu slati do 7. novembra na adresu: uzice.media@gmail.com

Radionice se organizuju u okviru projekta „Užička novinarska škola“ koji je podržan od Grada Užica u okviru javnog konkursa za finansiranje/sufinansiranje programa za omladinu u 2022. godini.

- Advertisement -