Naslovna Ključne reči LOKALNI MEDIJI

Ključna reč: LOKALNI MEDIJI

POZIV ZA MLADE Koji žele da izveštavaju o lokalnoj zajednici

Ukoliko volite novinarstvo, a mladi ste, prilika je da se prijavite za obuku. Nekoliko najangažovanijih mladih iz zajednice biće uključeno u drugu fazu, koja podrazumeva dalju obuku i rad sa mentorima. Nagrada će biti mentorski proces kroz rad čime će mladi reporteri/ke steći znanje kroz praktičan rad.

PANEL DISKUSIJA Ja novinarka dopisnica, prava mala…

U novinarskom poslu sve je još uvek nedefinisano, zakoni, strategije se menjaju, dopunjuju i jedini uslov da opstaneš jeste da voliš ovaj posao, da te ambicija malo duže drži u čekanju boljih vremena, čulo se na penel diskusiji "Ja novinarka dopisnica, prava mala, obaveze velike", održanoj u Užicu, u organizaciji Udruženja "Užicemedia" i istoimenog portala.

ZORICA MILIĆ JOVANOVIĆ Plan i organizacija su najvažniji

- Novinarstvo je moj izazov, moja ljubav, dinamika je u mom slučaju presudna. Moje lepo iskustvo je i u radu sa studentima, - kaže Zorica Milić Jovanović, užička novinarka, koja sada ima emisiju na Televiziji 5, a radila je u više užičkih medija.

ZVEZDANA GLIGORIJEVIĆ U poslu je važna podrška porodice

- U nekim situacijama u hronici, jer nisam od kamena, suze same pođu. Jako stresno je gledati i slušati osobe koje su doživele veliki gubitak, naročito kada su deca u pitanju. Pod takvim opterećenjem treba sesti i napisati tekst, a voditi računa o svakoj reči i rečenici, - kaže za UžiceMedia Zvezdana Gligorijević, dugogodišnja dopisnica iz Užica.

VERAN MATIĆ Prevencija nasilja i zaštita novinara i novinarki

Od početka godine bilo je 70 otvorenih predmeta napada na novinare i novinarke. Za deset meseci doneto je šest osuđujućih presuda, u pet predmeta doneto je rešenje o odbačaju krivične prijave, konačna odluka doneta je u 18 predmeta, izjavio je Veran Matić, član Stalne radne gupe za bezbednost novinara.

JELENA BOŽOVIĆ U manjoj sredini ste izloženiji direktnom sudu

Novinarka Jelena Božović je dopisnica RTS-a iz Užica i Zlatiborskog okruga. Često smo bili u prilici da je gledamo kada se javlja i izveštava iz zemalja u okruženju. Tolike godine pred mikorofonom, puno puta u živom programu, nije nimalo lako.

AMELA LJAJIĆ BAJROVIĆ U lokalu se oslanjate samo na sebe

U velikim redakcijama novinari oko sebe imaju čitav tim ljudi sa kojima rade, koji im pomažu oko odabira tema i pronalaženja sagovornika, dok ste u u manjim sredinama obično prepušteni sami sebi, - kaže Amela Ljajić Bajrović, novinarka iz Novog Pazara.

ALEKSANDRA KRSTIĆ Građani važan izvor informacija

- Tokom istraživanja posebno su mi ostale u pamćenju urednice lokalnih portala iz Užica, Kraljeva i Valjeva, koje godinama same ili uz pomoć malog broja saradnika izveštavaju, pišu projekte, snimaju, slikaju, voze, vode računa o finansijama, kaže prof. dr Aleksandra Krstić, sa Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu.

PRITISCI, PRETNJE, NAPADI Na novinare se nastavaljaju

Pored novinarki dopisnica koje su iz svog ugla i različitih sredina govorile o svom statusu, položaju, preprekama sa kojima se gotovo svakodnevno suočavaju imamo i mišljenja predstavnika novinarskih udruženja.

PETICIJA Za izmene medijskih zakona

Koalicija za slobodu medija i organizacija CRTA pozivaju novinare, medijske radnike, udruženja građana i celokupnu zainteresovanu javnost da svojim potpisom podrže peticiju kojom se od Vlade i narodnih poslanika Skupštine Srbije traži da hitno izmene nacrte medijskih zakona.
- Advertisement -
2,036FanovaLajkuj
996PratilacaZaprati
19PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE