Usvojen budžet Opštine Čajetina od gotovo četiri milijarde dinara, a imajući u vidu ulaganja i planirane radove očekivanja su da će iznos biti i preko pet milijardi dinara.

Najznačajnija tačka koju su razmatrali odbornici na 41. sednici Skupstine opstine Čajetina odnosila se na usvajanje budžeta za 2024. godinu u iznosu od nepune četiri milijarde dinara (3.931.000.000,00), što je sa investicijama koje sprovode kroz projekte kompenzacija sa investitorima vodi ka budžetu od preko pet milijardi dinara.

– Nastavljamo sa već započetim infrastrukturnim ulaganjima, pre svega u putnu infrastrukturu, kako na Zlatiboru, tako i u Čajetini i seoskim mesnim zajednicama.

I sada se intenzivno radi, a sledeće godine nastavljamo izgradnju magistralnog vodovoda Sušička vrela, izgradnju crpne stanice i rezervoara, kao i izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže na teritoriji čitave opštine, – rekao je predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić.

Naredne godine će biti nastavljeni radovi na izgradnji vrtića na Zlatiboru, koji će biti završen do kraja naredne godine, čime će se eliminisati lista čekanja koja sada postoji, dodao je Đurić, a radiće se i na izgradnji javne rasvete, sportskih terena i dečijih parkova, uz kapitalne investicije koje će biti započete u narednoj godini.

– Tu, pre svega, mislim na izgradnju fudbalskih terena iza hotela Tornik, kao i na pripremne radove i izradu projektne dokumentacije za izgradnju gondole od Zlatibora do Pribojske Banje, kao i na izgradnju golf terena za šta će naredne godine biti urađena projektna dokumentacija, a ako vremenski uslovi dozvole, počeće i pripremni radovi, – rekao je predsednik Skupštine opštine Čajetina.

Đurić je naglasio da su usvojeni planovi rada svih opštinskih javnih preduzeća i ustanova za 2024. godinu, a prodata su i dva placa na prethodno raspisanom javnom oglasu, usvojene su još četiri odluke o uređenju građevinskog zemljišta sredstvima investitora na izgradnji nekih saobraćajnica, kao i na završetku radova na upravnoj zgradi gondole, – rekao je Đurić nakon sednice kada je usvojen budžet Opštine Čajetina.

Pogledajte i druge tekstove iz oblasti društvaputopise i reportaže sa stranice Užicemedia.

- Advertisement -