Danas, subota, 28.jul, na Zlatiboru počinje 45. Sabor trubača sa smotrom narodnog stvaralaštva, koji se ove godine održava na Kraljevom trgu. Bogat kulturno-umetnički program obeležava ovogodišnje saborovanje. Sabor traje i sutra, u nedelju,29. jula.

Prvog dana manifestacije na bini Kraljevog trga u 19 sati nastupaju  KUD “Zlatibor, frulaš Aco Marković iz Sirogojna, harmonikaš Milivoje Stanić iz Užica, pevačka grupa „ Šljivovica“ iz Šljivovice i pevačka grupa „Raspevani Zlatibor“ iz Rožanstva. U 20:30 nastupiće prošlogodišnji pobednik zlatiborskog sabora duvački orkestar Marka Gligorijevića  iz Bajine Bašte. Zatim će, u 21 sat, koncert će održati Nemanja Stevanović .

Glavni saborski dan je u nedelju, kada program počinje trubačkom budilicom od 8 sati, kojom će svi orkestri  učesnici „probuditi“ zvucima trube goste i meštane Zlatibora i Čajetine. Od 18 sati je svečani defile duvačkih orkestara. Takmičenje trubačkih sastava zapadne Srbije “Zlatibore, moj zeleni bore”, koje je i predtakmičenje za Dragačevski sabor u Guči, počinje u 19 sati na Kraljevom trgu.

Stara truba iz Drugog svetskog rata

U revijalnom delu tog programa nastupaju orkestri ‘’Braće Ilić” iz Požege i Miroslava Đunisijevića iz Arilja. Ovogodišnji  Sabor trubača u 21 sat zatvara pevač Benjamin Salković, poznatiji kao Beca Fantastik.

Ovu manifestaciju, koja je bezmalo pola veka letnja tradicija Zlatibora, organizuje Sportski centar Čajetina, pod pokroviteljstvom opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor, navedeno je u informaciji: info@zlatibor.org.rs

- Advertisement -