Sportski film, Međunarodni festival, jedanaesti po redu, počinje u četvrtak, 25., avgusta, u dvorani Kulturnog centra na Zlatiboru. Biće prikazano više ostvarenja, na dan otvaranja film „Zlatni dečko“, ali i dodeljene nagrade ovogodišnjim dobitnicima.

Pored filmskih nagrada autorima filmova organizatori festivala i ove, kao i prethodnih godina, dodeljuju se i nagrade za životno delo uglednim sportistima.

Dobitnici nagrada za životno delo ove godine su: Hadži Petar Božović (glumac), Prof. dr Aleksandar Kerković (sportska pedagogija i košarka), Prof. dr Ilija Jorga (karate), Zoran Živković (rukomet), Đorđe Perišić (plivanje, vaterpolo i Olimpijski pokret).

Povelju heroja sporta i života „Nataša Kovačević“ dobiće Draženko Mitrović, legenda paraolimpijske atletike, bacač diska, koplja i kugle.

Žiri je radio u sastavu: Dušan Cicvara, Srbija, filmski kritičar i književnik, Beorad, Arijana Helać Saračević, Bosna i Hercegovina, TV novinarka i filmska autorka, Sarajevo, Oliver Paunović, Srbija, filmski i televizijki producent i audio vizuelni umetnik, Niš).

Sportski film – Festival će otvoriti film “Skok”

Ove godine Festival će otvoriti film “Skok”, koji govori o našoj košarkašici Nataši Kovačević i o njenoj misiji da kod drugih ljudi probudi borbeni duh i motivaciju da se prebrode naizgled nepremostive prepreke, autora Ivice Vidanovića i Aleksandra Miletića.

Osim filmskih stvaralaca ovaj festival okuplja i ugledne sportiste iz zemlje i inostranstva, jer je zamišljen kao svojevrstan spoj umetnosti, sporta i stvaralaca iz te dve oblasti.

Iz programa izdvajamo susret domaćina sa delegacijom opštine Rogaška Slatina iz Slovenije koji je najavljen za subotu, 27. avgusta, u 16:00 časova, u sali Inovacionog biznis centra na Zlatiboru.

Jedanaesti Međunarodni festival sportskog filma održava se u Kulturnom centru Zlatibor od 25. do 28. avgusta, a osnivači manifestacije su Opština Čajetina i Turistička organizacija „Zlatibor“.

Zatvaranje Festivala i dodela festivalskih nagrada najboljim stvaraocima biće u nedelju, 28. avgusta, u 19:00 časova, u dvorani Kulturnog centra kada će biti prikazan i film „Zlatni dečko“.

A ko su bili dobitnici na jednom od ranijih Festivala, 2019. godine u tekstu UžiceMedia.

Sa jedne od ranijih dodela nagrada (Foto: Iz arhive UžiceMedia)

Hroniku kovid -19 tokom avgusta možete pogledati na UžiceMedia.

Aktuelni podaci o kovidu za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

Najvažnije servisne informacije tokom avgusta možete pogledati OVDE

- Advertisement -