Ugrožena bezbednost građana u saobraćaju, posebno u prigradskim i seoskim naseljima, zbog radova koji kasne i nebrige vlasti, navodi u saopštenju GrO SSP Užice.

Od septembra 2022. godine traju problemi građana prigradskih i seoskih naselja Sinjevca, Stapara i Bioske zbog raskopanog puta, radova koji kasne, neodgovornosti i neorganizovanosti nadležnih u lokalnoj samoupravi. Stranka slobode i pravde (SSP) apeluje na lokalnu samoupravu Grada Užica da što pre izađe u susret zahtevima građana i asfaltira put, navodi se u saopštenju i dodaje:

„Prvo je u septembru raskopan zbog uvođenja kišne kanalizacije, zatim ponovo u novembru zbog uvođenja gasa, a zbog vremenskih prilika, koje su nadležni mogli i predvideti u zimskom periodu u ovom brdsko planinskom kraju, radovi su završeni tek u februaru. Od tada do danas asfaltiranje nije započeto, niti se zna ko treba da ga izvede ni kada“, kažu iz SSP i podsećaju da se građani žale da im je ugrožena bezbednost.

„Na ovom ionako strmom putu jer kola od nanosa mulja, blata i rizle iz iskopanih kanala i kiše proklizavaju, mimioližanje je gotovo nemoguće zbog izbegavanja rupa, točkovi upadaju u kanale oštrih ivica jer je prethodni asfalt sečen zbog postavljana cevi, tako da im se i oštećuju vozila, točkovi, amortizeri, pragovi.


Na osnovu svega navedenog, apelujemo na lokalnu samoupravu da što pre izađe u susret zahtevima građana i asfaltira put, da se ne igra sa bezbednošću stanovnika i ne izlaže građane daljim nepotrebnim troškovima, zbog svog nerada i neorganizovanosti.

Podsećamo nadležne i da je u pitanju put I prioriteta, od strateške važnosti za grad jer vodi ne samo do pomenutih naselja već i do brane Vrutci odakle se grad Užice snadbeva vodom i da se zamisli nad činjenicom u kakvom je stanju prohodnost tog pravca, za vozila specijalne namene u slučaju neke havarije na sistemu vodosnabdevanja, ako se po njemu jedva kreću, obična putnička kola i građani jedva stižu do svojih kuća“, navodi u saopštenju GrO SSP Užice.

Asfaltiranje putnih pravaca (Foto: Arhiva UžiceMedia)
- Advertisement -