Učeniči parlament Osnovne škole „Dimitrije Tucović“ Čajetina sa predsednicom Katarinom Žunić posetili, u okviru Dečije nedelje, predstavnike lokalne skupštine i pritom izneli aktivnosti na kojima rade a od predsednika Skupštine opštine Čajetina Arsena Đurića su upoznati koje su to najznačajnije aktivnosti koje realizuju predstavnici lokalnog parlamenta.

– Učenički parlament će tokom školske godine pratiti rad lokalne uprave, pa će u skladu sa tim proširiti i svoje aktivnosti. Tokom školske godine će biti realizovane aktivnosti projekta „Obrazovanje za prava deteta“ a jedan član Učeničkog parlamenta će biti uključen u rad lokalnog Tima za zaštitu učenika od diskriminacije, zlostavljanja i zanemarivanja, – kazala je Katarina Žunić.

Poželevši dobrodošlicu članovima Učeničkog parlamenta, predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić predstavio je istorijat formiranja organa lokalne samouprave od 1928. godine kada je kralj Aleksandar Prvi Karađorđević Zlatibor proglasio varošicom, a zatim je predstavio i najznačajnije projekte koje realizuje opština Čajetina.

Arsen Đurić, predsednik Skupštine opštine Čajetina(Foto: UM)

– U poslednjih pet godina opština Čajetina ulaže značajna sredstva, pre svega u infrastrukturu, u izgradnju puteva, kanalizacione i vodovodne mreže, u rekonstrukciju strujne mreže, – rekao je parlamentarcima Arsen Đurić.

Predsednik Skupštine opštine Čajetina razmenio je poklone sa predsednicom parlamenta poželevši uspeh u radu uz želju da u budućnosti mnogi od njih zauzmu odbornička mesta u lokalnom parlamentu. Više o ovom događaju na sajtu opštine Čajetina.

- Advertisement -