Novi predsednik Skupštine opštine Čajetina je Arsen Đurić, odlučili su odbornici na konstitutvnoj sednici. Đurić je do sada obavljao više dužnosti u opštini, bio je zamenik predsednika opštine, direktor Turističke organizacije „Zlatibor“, narodni poslanik.

Za izbor Đurića na ovu funkciju je glasalo 23 odbornika, tri odbornika su bila protiv a četiri glasačka listića su bila nevažeća.

Na mesto zamenika predsednika Skupštine sa 21 glasom reizabran je Slavko Pantović. Funkciju sekretara Skupštine i dalje će obavljati Predrag Jokić, a za zamenicu je izabrana Ivana Jeremić.

Milan Stamatović, predsednik opštine u petom mandatu

Predsednik Opštine i u petom mandatu je Milan Stamatović, za koga je glasao 21 odbornik. Zamenik predsednika opštine je Miloje Rajović, a članovi Opštinskog Veća su: Gordana Bojović, Miroslav Tucović, Branko Petronijević, Aleksandar Ilić i Milojka Bondžulić.

Na junskim izborima svoje mesto u lokalnom parlamentu su obezbedile četiri izborne liste: Koalicija „Zdrava Srbija – Demokratska stranka Srbije-Partija ujedinjenih penzionera Srbije“ ima apsolutnu većinu od 20, Srpska napredna stranka ima osam odbornika, Socijalistička partija Srbije dva, a po prvi put je u Skupštinu ušla i monarhistička stranka, Pokret za obnovu kraljevine Srbije, sa jednim mandatom.

Detalje sa konstitutivne sednice čajetinske Skupštine možete pogledati OVDE.

- Advertisement -