Zeleni savet grada Užica organizuje javnu tribinu „Kvalitet vazduha u Užicu i uticaj na zdravlje ljudi“, na kojoj će se razgovarati i o planu kvaliteta vazduha grada Užica za period od 2018-2023. godine i energetskoj efikasnosti kao meri za poboljšanje kvaliteta vazduha.

Na tribini će svoju doktorsku disertaciju na temu „Procena uticaja kvaiteta vazduha na pogoršanje alergijskog rinitisa i astme“ predstaviti dr Gordana Kovačević, specijalista interne medicine, šef Odseka za alergologiju i kliničku imunologiju pri Internom odeljenju Opšte bolnice Užice.

Zeleni savet grada Užica poziva Užičane da prisustvuju tribini kako bi se kroz otvoren razgovor razmenile informacije i iskustva sa ciljem da zajednički doprinese smanjenju zagađenja vazduha.

Tribina je sredu, 11. marta u 18.00 časova u Svečanoj sali Gradske kuće.

Ovoj temi smo na Užicemedia posvetili dosta pažnje, izdvajamo kao preporuku nekoliko objavljenih tekstova: Nezdrav vazduh dišemo, kao i teme o ugroženom zdravlju Užičana, te aktivnostima lokalne uprave oko enegretske efikasnosti u cilju smanjenja aerozagađenja i uštedama.

- Advertisement -