Političke stranke i koalicije, kao i grupe građana koje nameravaju da izađu na lokalne i parlamentarne izbore 26. aprila, ovih dana maksimalno su angažovane na prikupljanju potpisa podrške građana za svoje izborne liste. 

Gradskoj izbornoj komisiji odborničku listu podržanu sa 2154 potpisa građana predala je Koalicija „Aleksandar Vučić – Za našu decu“.

Iz SNS su se, prilikom predaje liste, zahvalili građanima na dobrom odzivu pri prikupljanju potpisa, naglašavajući da će raditi u opštem interesu svih građana Užica i da ova koalicija ima tim i sjajne ljude na listi navodeći između ostalih nosioca liste za lokalne izbore dr Jelenu Raković Radivojević, Mikicu Vesnića, dr Gorana Toškovića, Vesnu Tomašević Petrić

Izborna komisija grada Užica donela je rešenje da se proglašava izborna lista, „Aleksandrar Vučić- za našu decu“, koju je podnela Koalicija: Aleksandar Vučić – Za našu decu, za izbor odbornika Skupštine grada Užica.

„Milan Stamatović Zdrava Srbija-DSS-PUPS“Predali izbornu listu sa 31 kandidatom

Predstavnici izborne liste „Milan Stamatović Zdrava Srbija-DSS-PUPS“ predali su opštinskoj Izbornoj komisiji u Čajetini listu sa 31 kandidatom, za predstojeće lokalne izbore.

Zdrava Srbija predaje listu kandidata u Čajetini

I predstavnici izborne liste „Milan Stamatović Zdrava Srbija-DSS-PUPS“ su se zahvalili na dosadašnjoj podršci građanima Čajetine, uz očekivanje da će na  loklanim izborima biti još bolji nego na prethodnim, kada su osvojili ubedljivih 57 odsto glasova birača.

Poslanički kandidati SNS iz užičkog kraja

Na osnovu izveštaja RIK-a o prijemu izborne liste utvrđeno je da je 45.320 valjanih potpisa birača podržalo listu pa su se stekli uslovi da RIK proglasi izbornu listu Aleksandar Vučić – Za našu decu.

Kandidati za poslanike iz zapadne Srbije su:

Užice:

Snežana Petrović, diplomirani ekonomista (127)

Tihomir Petković, diplomirani ekonomista (142)

Dunja Đenić, master ekolog (236)

Požega:

Milica Nikolić, diplomirani pravnik (164)

Čajetina :

Đorđe Dabić, diplomirani pravnik (7)

Prijepolje:

Samira Ćosović, profesor srpskog jezika i književnosti (80)

Nova Varoš:

Branko Popović, doktor specijalista pneumolog (232)

Priboj:

Stefan Srbljanović, diplomirani politikolog (11)

Krsto Janjušević, dipl. inž. industrijskog menadžmenta (51)

Milanka Jevtović Vukojičić, diplomirani socijalni radnik (110)

Bajina Bašta:

Vesna Đurić, viša medicinska sestra (209)

SPAS u Užicu izlazi samostalno na izbore

Povereništvo Srpskog patriotskog saveza – Aleksandar Šapić u Užicu donelo je odluku da samostalno izađe na lokalne izbore, sa svojom izbornom listom pod nazivom Aleksandar Šapić – Pobeda za Užice.

Na listi će se naći i više mladih koji su se već ostvarili u svojim profesijama.

Koalicija SPS-JS predala listu u Užicu

Gradskoj izbornoj komisijiu Koalicija Socijalističke partije Srbije  i Jedinstvene Srbije u Užicu predala je odborničku listu pod nazivom Ivica Dačić SPS-JS Dragan Marković Palma.

Predaja liste SPS-JS Užice (Foto: FB stranica GO SPS Užice)

Nosilac izborne liste koju je podržalo 2173 građana je Radiša Marjanović.

- Advertisement -