Naslovna Ključne reči IZLOŽBA

Ključna reč: IZLOŽBA

Izložba TANJUG javlja: Rat je završen Do kraja maja u Užicu

Izložba Muzeja Jugoslavije "Tanjug javlja: Rat je završen" gostuje u Narodnom muzeju u Užicu, posetioci će imati priliku da vide oko 1.700 izdvojenih dokumenarnih fotografija iz jugoslovenske istorije posle Drugog svetskog rata.

SLIKE JASENOVAČKIH ŽRTAVA Monahinje Marije

Izložba pod nazivom „Sveti novomučenici jasenovački u svetlosti Vaskrsenja“ otvorena je Istorijskom arhivu Užice, priređena u sardnji sa Muzejom žrtava genocida. Postavku čine 24 slike monahinje Marije (Antić) iz srpskog pravoslavnog manastira Rođenja Svetog Jovana Krstitelja u Jasenovcu.

PRAVA ŽENA u kulturnom nasleđu Srbije – Izložba u Užicu

U prestonici kulture 2024. godine je otvorena izložba pod nazivom „Prava žena u kulturnom nasleđu Srbije“ u parku na Trgu Svetog Save ispred Kulturnog centra u Užicu.

UMETNICI ZA JELENU LUKOVIĆ Prodajna izložba (VIDEO)

Humanitarnu prodajnu izložbu čini više od 100 radova umetnika iz Užica, Beograda, Novog Sada i iz drugih mesta. Odazvao se veliki broj umetnika ali i ljubitelja umetnosti kako bi pomogli da se prikupi novac za lečenje Jelene Luković.

IZLOŽBA „ČITANJE SLIKA“ Otvorena u Gradskoj galeriji

Izložbu čini 40 dela iz Umetničke zbirke Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) i četiri iz privatnih kolekcija o čijim autorima je akademik Ljubomir Simović pisao u istoimenoj knjizi. Izložba je u okviru programa Užice - Prestonica kulture.

Izložba VESNE ŽIVANOVIĆ Udružene možemo napraviti više

Fotografije su nastale tokom realizacije projekta „Promocija ženskog preduzetništva u ruralnoj sredini“, na njima su preduzetnice iz užičkog kraja, one koje su se odlučile da svoje biznise razvijaju u malim seoskim sredinama.

Revijalna izložba fotografija „NOVOSADSKE ULICE“

Četvrta revijalna izložba fotografija „Novosadske ulice“ biće otvorena 18. novembra u 18:00 časova, u Istorijskom arhivu grada Novog Sada, u Ulici Filipa Višnjića broj 2. Na izložbi su fotografije Užičanke Slađane Pantelić.

CARIGRADSKI MEMENTO Dragoljuba Kaplanovića Kaplana

Retrospektivna izložba užičkog akademskog slikara Dragoljuba Kaplanovića Kaplana, pod nazivom "Carigradski memento", kojom je umetnik obeležio četiri i po decenije stvaranja, otvorena u užičkom Narodnom muzeju.

JUBILEJ Istorijskog arhiva Izložba i legat Radovana Popovića

Uz jubilej 75 godina postojanja i rada ustanove kulture, otvorena je izložba "Zapisni Dub" Željka Markovića, direktora Istorijskog arhiva Užice. Postavka je deo legata Radovana Popovića, dugogodišnjeg novinara i književnika, otvorenog u Arhivu.

FOTO-REPORTAŽE Petra Otoranova o Sirogojnu

Izložba u holu Narodne biblioteke Užice posvećena je Petru Otoranovu, hroničaru Sirogojna, Muzeja na otvorenom "Staro selo" Sirogojno, pletiljama. Autori izložbe su mr Jelena Toskić i Dragan Cicvarić.
- Advertisement -
2,036FanovaLajkuj
996PratilacaZaprati
19PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE