Skupština „Lokal pres“ ove godine bila je izborna,  izabran je novi Upravni odbor na mandat od četiri godine, predstavljen novi projekat namenjen članicama Asocijacije „Generacija ZED“, izneta ideja o formiranju foto baze „Lokal Presa“.

Tema ovogodišnje Skupštine –  tranzicija tradicionalnih medija u digitalnom dobu. Na njoj su učesnici imali priliku da razmene iskustva i razgovaraju o aktuelnim problemima u medijskoj sveri, da se informišu o projektnim aktivnostima i rezultatima koje je Udruženje postiglo u protekle četiri godine.

Generalna sekretarka PU „Lokal pres“ Snežana Milošević je izjavila da su se lokalni mediji snašli u vreme pandemije, da su se prilagodili i prešli na onlajn rad, tako da su redakcije nastavile da postoje i u tako teškom vremenu.

Po oceni dosadašnjeg predsednika Upravnog odbora, Dragana Đorđevića, „položaj lokalnih medija je sve gori, njihova ugroženost raste“, ukazao je i na niz problema u sprovođenju projektnog sufinansiranja, izbora članova komisija za dodelu sredstava medijima. Đorđević je govorio i problemima vezanim za Medijsku strategiju, ali i na neke od uredbi koje štete medijima, pre svega štampanim.

Tokom rada Skupštine predstavljen je novi projekat namenjen članicama Asocijacije „Generacija ZED“, u kome učestvuju mladi novinari i novinarke, kao i ideja o formiranju foto baze „Lokal Presa“. Održana je radionica „Kako napraviti kratki video“ i okrugli sto „Izazovi transformacije tradicionalnih medija u digitalnom dobu“.

Skupština „Lokal pres“: Klub žena u medijima „Zorica Višnjić“

Članice Lokal presa su na Skupštini odlučile da osnuju Klub žena u medijima „Zorica Višnjić“ u znak sećanja na nedavno preminulu nekadašnju predsednicu Upravnog odbora ovog udruženja, novinarku, vlasnicu i urednicu „Lozničkih novosti“.

Novi Upravni odbor – Predsednica Marija Obrenović

Ovogodišnja Skupština je bila izborna. Članice su izabrale novi Upravni odbor koji će u naredne četiri godine imati priliku da zastupa interese lokalnih medija udruženih u Poslovno udruženje asocijacije lokalnih i nezavisnih medija “Lokal pres“.

Marija Obrenović, nova predsednica Upravnog odbora (Foto: „Lokal pres“)

Novi Upravni odbor čine: Marija Obrenović, novinarka i suvlasnica  kragujevačkog portala „Presek“, koja je predsednica UO, za koju je glasalo najviše kolega iz lokalnih medija Srbije, Tanja Trifković, glavna i odgovorna urednica šabačkog „Glasa Podrinja, Nadežda Tošić, urednica užičkog portala „Užicemedia“, Vladimir Malešić, urednik informativnog programa prijepoljske Televizije Forum, Ljiljana Stojanović, glavna i odgovorna urednica leskovačkog portala „Jug Pres“  i Dragan Đorđević, vlasnik i direktor „Sremskih novina“ iz Sremske Mitrovice, predsednik UO u prethodnom mandatu.

Skupština Poslovnog udruženja “Lokal pres“,  dvadesetsedma, održana u Vrnjačkoj Banji, 29. i 30. septembra, okupila je preko šezdeset učesnika, predstavnika lokalnih medija.

Održavanje Skupštine PU “Lokal pres“ omogućeno je kroz aktivnosti projekta “Jačanje kapaciteta lokalnih medija” koji je podržan od strane  National Endowment for Democracy (NED).

Sa okruglog stola koji je održan tokom Skupštine (Foto: N.Tošić UžiceMedia)

Hroniku kovid – 19 tokom oktobra možete pogledati na Užicemedia.

Aktuelni podaci o kovidu za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

Najvažnije servisne informacije tokom oktobra možete pogledati OVDE

- Advertisement -